ON JE PRAVI HEROJ: Cele noći spasavao živote, pa igrao utakmicu Kupa Škotske

Posle cele noći spasavanja života, Mekion odspavao sat vremena, pa kao kapiten predvodio svoj tim do nerešenog rezultata u Kupu Škotske. "Kada vidite takve scene, jednostavno shvatite koliko ste srećni što možete da igrate fudbal"

  • 0

Često se različiti sportisti nazivaju herojima zato što su ostvarili neki rekord, doneli svom klubu titule, ali momak iz Škotske, po imenu Frenk Mekion, pokazao je u stvari pravo herojstvo, iako u svom životu nije ostvario nikakav veliki sportski uspeh. Frenk se amaterski bavi fudbalom, a inače stalni posao mu je zanimanje vatrogasca.

Prošli vikend će mu verovatno ostati u sećanju do kraja života. Sve je počelo u petak, kada se helikopter srušio na jedan pab u Glazgovu. Vatrogasci, među kojima je bio i Mekion, došli su na lice mesta i počeli da rade ono u čemu su najbolji, gase vatru i spasavaju živote. Njihov posao je trajao cele noći, do osam sati izjutra, a Frenk Mekion je otišao kući, odspavao sat vremena, a onda otišao da odigra utakmicu fudbalskog Kupa Škotske.

Naime, Frenk je kapiten lokalnog niželigaša Stanrera i predvodio je svoj tim do nerešenog rezultata protiv Klajda 1-1.

- Ono što se dogodilo bilo je strašno, ali nije mi padalo na pamet da odustanem od utakmice. Bio sam mrtav umoran, ali sam želeo da igram. Posle nečega takvog, fudbal je pravo olakšanje. Kada vidite te scene, razmišljate o tome kako ste srećni što možete da igrate fudbal - rekao je Mekion.

Kao što već rekosmo, možda neće ostvariti nikakav sportski uspeh u svojoj fudbalskoj karijeri, ali odbrambeni igrač Stanrera je napravio i pravi mnogo više važnijih stvari u životu. Ovog vikenda ni Džerard, ni Runi, ni Samaras nisu bili heroji na britanskom ostrvu, heroj je Frenk Mekion.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA