Jelena umesto Venus u Kuala Lumpuru

Jankovićeva se naknadno prijavila za turnir u glavnom gradu Malezije. Igra i Bojana Jovanovski

  • 0

Najbolje plasirana srpska teniserka na svetskoj listi Jelena Janković (14. mesto) i vodeća poljska igračica Agnješka Radvanjska (6), koja ju je juče savladala u polufinalu u Dubaiju sa 6:2, 2:6, 6:0, neće imati predah sledeće nedelje. Obe su zatražile takozvani poseban poziv za učešće na turniru u Kuala Lumpuru (fond za nagrade 220.000 dolara).

Organizatori su im, naravno, velikodušno izašli u susret, tim pre što su zbog povreda otkazale i najbolje plasirana francuska teniserka Marion Bartoli (7), koja je trebalo da bude prvi nosilac, i Amerikanka Venus Vilijams (135), koja zbog bolesti ne igra još od US opena.

Tako će Radvanjska biti prvi nosilac, a Jelena drugi. Srpska teniserka se u prvom kolu sastaje s 18-godišnjom Francuskinjom Karolinom Garsijom. Ako opravda ulogu potpunog favorita, igraće protiv uspešnije iz meča Japanke Jurike Seme (164) i američke veteranke 37-godišnje Džil Krejbas (147).

Učestvuje i trećeplasirana srpska igračica Bojana Jovanovski (108). Njena prva protivnica je Australijanka Kejsi Delakva (102), koja ju je izbacila u prvom kolu Australijan opena sa 6:3, 6:2 (u duelu u Brizbejnu, na prvom turniru ove sezone, Bojana je bila uspešnija sa 6:4, 6:2). Pobednica se sastaje ili sa osmim nosiocem Britankom En Ketavong (77) ili s jedom od četiri pobednice kvalifikacija.

U glavnom gradu Malezije se igra od pretprošle godine. Jelena učestvuje prvi put, a Bojana je igrala i na prva dva turnira. Prvo je izgubila u drugom kolu od Ruskinje Jelene Dementjeve (6:2, 6:3), koja je u međuvremenu završila karijeru, a lane je poražena protiv Australijanke naše krvi Jelene Dokić u četvrtfinalu sa 7:6 (7:4), 6:2.

Dokićeva je i trijumfovala prošle godine. Bila joj je to prva titula od 2002, a šesta u karijeri. Na toliko je i ostala.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA