Italijani predlažu tajm-aut tokom mečeva na Mundijalu!

Ovo je otkrio selektor "azura" Ćezare Prandeli, a plan je da po dva minuta pauze na sredini oba poluvremena igrači iskoristili za konzumiranje tečnosti i osveženje

  • 1

Italijanski fudbalski savez (FICG) predlozio je na kongresu FIFA da na utakmicama tokom prvenstvu sveta u Brazilu budu dve pauze, kako bi se igrači osvežili, otkrio je selektor "azura" Ćezare Prandeli.

- U Brazilu ćemo se suočiti sa problemima zbog visokih temperatura i vlage, kao što je bio slučaj na Kupu konfederacija u junu. To će, posebno u pojedinim gradovima, predstavljati veoma otežavajuću okolnost za igrače. Ako želite pravu predstavu, onda bi igračima trebalo da obezbedite uslove za spektakl - rekao je Prandeli italijanskim novinarima.

Prema predlogu FICG, po dva minuta pauze na sredini oba poluvremena utakmice igrači bi iskoristili za konzumiranje tečnosti i osveženje.

Prandeli veruje da će ovaj predlog podržati i ostali timovi koji su iskusili teškoće tokom igranja na Kupu konfederacija.

On je naveo da je na tom turniru u junu imao slučaj kada su čak osmorica od 11 igrača tražila zamenu zbog iscrpljenosti.

- To je ipak mnogo, zar ne - kazao je Prandeli.

Fudbalsko prventvo sveta u Brazilu biće održano sledeće godine od 12. juna do 13. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gedza

    4. decembar 2013 | 12:21

    slazem se u potpunosti i nadam se da ce biti realizovan ovaj predlog !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA