ONA ĆE BITI NOVI NOLE: Mala Elena (9) srpsko tenisko čudo u Australiji! (VIDEO)

- Želim da budem broj jedan na svetu i da budem bolja od Đokovića * Nole mi je uz Šarapovu najomiljeniji igrač i bodriću ga na Australijan openu - kaže Elena Mićić koja živi u Melburnu

  • 11

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi za nekoliko godina da dobije svog naslednika, ali u ženskoj konkurenciji. U Australiji stasava mala Elena Mićić (9), jedan od najvećih svetskih talenata u tenisu.

Rođena je 2004. u Melburnu, a počela je da trenira s tri i po godine u lokalnom klubu. S pet godina prelazi u školu tenisa koju vodi Majkl Baroh, koji je inače radio s Marijom Šarapovom tri godine.

- Počela sam da treniram s tri i po godine i to zato što sam videla Šarapovu kako diže trofej Gren slema - kaže Elena za Telegraf.

Ona je trenutno broj 1 u državi Viktoriji za svoje godište, a svoje prve renking poene osvojila je nedelju dana pre osmog rođendana prolaskom u 3. kolo turnira za devojčice ispod 13 godina. U junu će predstavljati Australiju na Smrkva Bolu 2014. koja se održava u Puli.

Elena ima samo dva najomiljenija igrača.

- To su Marija Šarapova i Novak Đoković, dok mi se od naših teniserki najviše sviđa Ana Ivanović - iskrena je mala teniserka.

Kako kaže, jedva čeka da počne Australijan open, jer će moći da gleda mečeve najboljeg srpskog tenisera

- Gledam Noletove mečeve i sigurno ću biti na nekom i na Australijan openu.

Na pitanje šta želi da postigne u tenisu, vrlo jasno odgovara:

-Želim da budem broj jedan i da budem bolja od Novaka Đokovića - poručuje srpska teniserka iz Australije.

Baš ovog vikenda mala teniserka osvojila je turnir Mediabank junior development seriju tako što je počistila sve rivalke s terena. U polufinalu je pobedila za 17 minuta, a u finalu za 35 minuta. Inače, u ovoj konkurenciji igra se samo jedan set.

Ona trenira šest dana nedeljno po dva sata dnevno. Teniski trening je sat vremena i jedan sat fitnes, atletiku i tajlandski boks.

Pogledajte kako ova mala tenisrka udara lopticu:

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    10. decembar 2013 | 22:19

    Jedini je problem sto verovatno nema srpsko drzavljanstvo...

  • Rajko

    11. decembar 2013 | 00:55

    Imam cast sto poznajem buducu Sampionku,Puno uspjeha maloj Eleni i njenoj porodici..

  • ha

    11. decembar 2013 | 08:21

    Da budes bolja od Noleta? Pa bolje mesto od prvog ne postoji...jedino po broju osvojenih trofeja da ga nadmasis, ali...prvo skoci, pa kazi hop :) I Noletova braca su izjavila da ce biti bolja od njega, pa ih nesto ne vidim i ne cujem nigde. :D Nije to bas tako lako postici kako se nekima cini. Dalek je to, i trnovit put. Mnogi imaju talenat, pa opet, nne uspevaju da dodju do izrazaja. Potrebno je tu jos dosta toga da bi se slozile kockice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA