Srpski basketaši žele trofej Ol stara preko bivših Barsinih igrača!

Novosadska ekipa će se u Kataru,12. decembra, sa još pet najboljih timova na svetu u košarci 3 na 3 boriti za krunu sezone

  • 1

Na prvom FIBA "Sve zvezde" turniru u košarci 3 na 3 naš najuspešniji basket tim u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Nikola Ugrica, predstavljaće ne samo Novi Sad i Srbiju, nego i Evropu, u Kataru 12. decembra.

Osim nacionalnog turnira u Kragujevcu, srpski basketaši ređali su uspese na svakom međunarodnom takmičenju na kom su se pojavili: osvojili su drugo mesto na internacionalnom turniru u Pragu, bili trećeplasirani na nezvaničnom svetskom kupu u Moskvi, pobednici su internacionalnog turnira u Bukureštu i Evropskom kupu u Pragu i finalisti završnice Svetskog kupa u Istanbulu.

- Jesenas u Istanbulu, iako smo bili tek drugi, zvanično smo postali najbolja ekipa na svetu - kaže Dušan Domović Bulut, predvodnik novosadske ekipe "BASKET 3x3", koji je zbog ličnog učinka u više navrata proglašavan za najboljeg igrača i postao je prvi igrač basketa na svetu.

Na katarskoj plaži 12. decembra, Novosađani će se boriti najpre protiv Španije, za koju nastupaju bivši igrači Barselone Feran Martinez, Rodžer Esteler, Manuel Boš i Rodrigo de la Fuente, koji je, u vreme kad ih je predvodio Svetislav Pešić, 2003. prigrlio pobednički pehar Evrolige.

- I lane u Atini boje Španije branili su Karlos Himenez i Horhe Garbahosa, ali nas nisu zaustavili na putu do titule svetskih prvaka – podseća samouvereno Marko Ždero.

Ekipa iz Srbije će imati priliku da se revanšira Venecueli i Mihaelu Floresu, koji su u Istanbulu u predtakmičenju u grupi, jedini naneli minimalni poraz Novosađanima (16:14).

- Biće ovo prilika za vraćanje starih dugova – kaže Nikola Ugrica, kojem je u tom susretu razbijena arkada, uveren da će ovaj put, pored iskustva koje poseduju i pogotovu zato što će nastupiti u kompletnom sastavu sa Markom Savićem, nešto lakše izaći na kraj sa veoma neugodnim protivnicima.

U te protivnike treba svrstati slovenačku ekipu profesionalaca iz Brezovice, koja je Novosađane nadvisila u istanbulskom finalu.

- Nisam opterećen starim rivalstvima, a nimalo ne sumnjam da ćemo svi dati sve od sebe kako bismo pružili što bolje partije – smatra povratnik u tim Marko Savić, čije nadahnuće i sigurna ruka, pored Bulutovog i učinaka ostalih saigrača, opet može da bude presudno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA