MILOSAVLJEVIĆ I LOVERNJ: Zaslužili smo da prođemo u TOP 16!

Kapiten Partizana i francuski cerntar smatraju da su crno-beli posle ubedljive pobede nad ukrajinskim Budiveljnikom pokazali da zaslužuju plasman u TOP 16 fazu Evrolige

  • 3

Košarkaši Partizana su u četvrtak uveče u "Kombank Areni" ubedljivo savladali ukrajinski Budiveljnik i time zadržali nadu da mogu da se plasiraju u TOP 16 fazu Evrolige. Crno-beli su prikazali sjajnu partiju i pokazali da ipak imaju šta da ponude Evropi.

Kapiten "Parnog valjka" Dragan Milosavljević smatra da su crno-beli pružili partiju koja treba da služi kao model za dalju igru Partizana u sezoni:

- Ovo nam je bitna pobeda. Uhvatili smo poslednji voz za opstanak u igri za TOP 16. Imamo dve teške utakmice, ali borićemo se do kraja iako dosta zavisi od rezultata Nantera. Bila je ovo dobra utakmica, iako smo ušli nervozno što je razumljivo.

-Posle smo se rastrčali, dali dosta lakih poena. Ceo tim je odigrao dobro i u odbrani i u napadu i ovo je način kako treba da igramo. Mlada smo ekipa i moramo da imamo visok nivo agresinvosti koji će nam omogućiti veliki broj lakih poena -rekao je Milosavljević.

Crno-beli moraju da zabelež makar još jednu pobedu kako bi se našli u naredno fazi, a Milosavljevć smatra da će to biti lakše u Beogradu protiv CSKA

- Biće lakše pred našim navijačima protiv CSKA, a i želimo neku vrstu osvete za visok poraz u Moskvi protiv njih. Protiv Fenerbahčea, doduše možemo da uđemo rasterećeno u utakmicu iako ona može puno da nam znači. Ipak su oni jedna od najboljih ekipa u Evropi - izjavio je popularni "Gagi"

Partizan ima bolji međusobni skor protiv dva rivala sa kojima se bori za prolazak, pa ako crno-beli ne prođu dalje možda to bude neka vrsta sportske nepravde:

- Mislim da smo zaslužili da prođemo dalje. Nismo imali sreće na nekim utakmicama. Ništa i dalje nije izgubljeno i borićemo se do kraja - zaključio je Milosavljević.

Krilni centar Partizana Žofri Lovernj smatra kako utakmica nije bila laka iako rezultat možda to ne pokazuje:

- Nije bila laka utakmica. Budiveljnik je dobar tim. Ipak pred našom publikom je mnogo lakše igrati. Čekaju nas još jako dve teške utakmice u Evroligi, a nadamo se i porazima Nantera - rekao je Lovernj

Jedan od tri Francuza u Partizanu veruje da on i saigrači mogu do TOP 16 faze.

- U sportu si nekad bolji, ali ipak ne pobediš. Verujem u moje saigrače i moj tim da možemo do naredne faze. Ipak šta god da se dogodi, ostajem u Partizanu i ponosan sam što sam deo ovog tima - zaključio je Lovernj

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    6. decembar 2013 | 10:38

    Па и нисте баш.. Победите све до краја, па ћете заслужити..

  • Gašpar

    6. decembar 2013 | 14:33

    ma šta ste zaslužili, pa ove bi široki razvalio 30 razlike, nabija vas cska 50 razlike, pa barselona, po čemu si zaslužio, kumim te Bogom, ne možete krku da pobijedite i hoćete sa 2 pobjede u top 16, sačuvaj Bože....

  • Nikola

    6. decembar 2013 | 15:41

    na osnovu cega, sto imate 2 pobede koje su svi ocekivali, sto cim otputujete na gostovanje gubite? ja kapiram da ste vi najperspektivnija ekipa u evroligi i da nema limita za vas, al ove godine izgleda od top-16 nema nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA