POHOD NA MEDALJU: Srpkinje ruše Japan u Čairu!

Srpske rukometašice počinju svoj pohod na medalju na Svetskom šampionatu, a otvaraju takmičenje u 18 časova protiv selekcije Zemlje izlazećeg sunca

  • 0

Srpska ženska rukometna reprezentatacija počinje danas svoj pohod na medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji!

Srpkinje su zvanično četvrta ekipa u Evropi, a na ovom takmičenju gaje nadu da mogu do najvećeg uspeha u istoriji naše zemlje. Naše gracije nastupaju u Nišu gde večeras (18.00) igraju prvi meč protiv selekcije Japana.

Selektor Saša Bošković smatra da je naš tim kvalitetniji, ali da moraju biti jako oprezni jer se radi o specifičnoj ekipi koja igra brzo.

- Ono što je bitno je da smo mi jako raspoloženi, da su devojke spremne i da jedva čekamo kada će u petak da bude otvaranje prvenstva i prvi duel sa Japanom od 18 sati. Očekuje nas jako teško prvenstvo i mislim da je ovo jedno od najjačih do sada. To je moje mišljenje. Iako nema Rusije, Švedske… mislim da je do sada najveća konkurencija.

O meču sa Japanom, selektor Saša Bošković je rekao:

-Većina devojaka će prvi put igrati protiv Japana. One su jako zanimljiva reprezentacija. Dosta su niske i brze. Ono što očekujemo od njih je zona 3:2:1 ili 3:3, i mi se za to spremamo. Ja smatram da smo kvalitetniji, ali moramo biti svesni da moramo dati sve od sebe ukoliko želimo da startujemo pobedom.

Ivana Milošević, reprezentativka Srbije, poručila je da će igračice imati prepoznatljivu igru i da će ginuti za svaku loptu.

- Ovo prvenstvo će biti teško. Mogu da obećam da ćemo dati 150 odsto na terenu, da ćemo se boriti za svaku loptu, da ćemo da izgaramo, jer nadam se da samo tako možemo doći do velikog rezultata. Verujemo jedna drugoj, verujemo stručnom štabu, ljudima iz saveza i samo tako ćemo ostvariti naš cilj.

- Volim što smo u Nišu, jer sam provela divnih šest godina ovde. Znam da je Niš rukometni grad i nadam se da će hala biti u svakom meču puna i da će nas podržati kako oni to znaju, najbolje - rekla je Miloševićeva.

Biletarnica "Čaira" biće otvorena u petak, 6. decembra 2013. od 10 sati. Za prvih 100 kupaca Rukometni savez Srbije odobrio je popust. Cena karata je 600, 800 i 1.600 dinara. Dođite da zajedno navijamo za reprezentaciju Srbije!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA