BRAZILCI ODAHNULI: Povlači se Džimi Džamp, bankrotirao! (FOTO) (VIDEO)

Čuveni Katalonac, poznat po svojim upadima na velike, većinom sportske događaje, najavio penziju, a zbog nedostatka novca verovatno neće putovati na naredno Svetsko prvenstvo u fudbalu

  • 1

Čuveni Džimi Džamp (37), šoumen koji je postao poznat po upadima na terene tokom brojnih, uglavnom sportskih događaja, objavio je da se povlači. Katalonac Žaume Market i Kot, kako mu je pravo ime, kaže i da je bankrotirao, pa izgleda neće ni putovati na naredno Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se sledeće godine održava u Brazilu.

- Mislim da kažem zbogom mojim upadima na stadione.  Nisam spreman za put u Brazil jer sam potrošio sav novac i sada sam švorc - izjavio je Džimi Džamp za Sport24.gr. Ako je to istina onda neće pokušati ponovo da uzme pehar, kao što je to uradio na SP u Južnoj Africi, pre početka finala između Španije i Holandije.

Grcima je Džimi prirastao za srce kada je u finalu EP u fudbalu 2004. u kojem su savladali domaćine Portugalce, upao na teren i bacio zastavu Barselone na Luisa Figa, kojeg, kao i svi navijači katalonskog kluba, vidi kao izdajnika zbog prelaska u Real.

- To mi je bio najbolji upad te godine. Nikada neću zaboraviti  - izjavio je Džamp, koji prema grčkim navijačima gaji posebna osećanja.

Ipak, za Džimija je Barselona najvažnija, pa se on nada da se Lionel Mesi proslavi na Mundijalu.

- Leo je najbolji, ali mora da osvoji Svetsko prvenstvo sa Argentinom da bi bio prihvaćen kao najveći fudbaler svih vremena. Nisam još zadovoljan onim što pruža Nejmar. Barselona uvodi novi sistem, a trener tata Martino još nije pronašao način da to funkcioniše kao u vreme Pepa Gvardiole - smatra Džimi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA