KRATKA PAMET: Klanjali se Bodirogi, pevali Željku, a onda se predstavili kao ustaše! (FOTO) (VIDEO)

Ni Boža Maljković, Željko Obradović, Bodiroga, Rebrača, Peković nisu izgleda zadužili navijače Panatinaikosa koliko saborci iz Zagreba

  • 24

Mnogi navijači su se sinoć iznenadili sramnim parolama i provakcijama grčkih navijača koje toliko često smatramo braćom. Bar što se tiče onih koji navijaju za Panatinaikos, ne bi trebalo ubuduće.

Čak i prijateljstvo sa navijačima zagrebačkog Dinama nije opravdanje za "Kosovo je Albanija" i "Ustaše Gate 13". Prozivanje i psovanje na paroli "Večeras gledate zelenu bajku...", izjednačićemo sa onim prozivanjem Delije iz Pionira - "Agamisu PAO".

Postavlja se pitanje šta je u mozgovima ljudi koji vode tu tribinu, kada se uzme u obzir ko im je doneo prvu titulu prvaka Evrope, najviše trofeja u košarci i kome su se na oproštaju klanjali.

Nije teško pogoditi, Boža Maljković ih je kao trener prvi obradovao te 1996. godine, Željko Obradović je verovatno po većini navijača Panatinaikosa zaslužio mesto na Akropolju zbog dominacije i terora koji je sprovodio sa zelenima više od deset godina. Sećate se i Dejana Bodiroge, kojeg su obožavali, toliko, da kada se opraštao klanjali su mu se u nedogled. Bili su tu i Rebrača, Peković, Marić...

Pesma Željku Obradovića je redovno grmela Oakom.

Izgleda, ipak, da i zeleni deo Atine ima pamćenje kao većina Srba, do 40 dana.

Našli su za shodno da utakmicom koju igraju protiv srpskog kluba reklamiraju svoje prijateljstvo sa zagrebačkim navijačima. Zanimljivo je, da to nisu radili na mečevima Partizana, već kada su u svojoj hali dočekali crveno-bele košarkaše?!

I nije bitno da li je tačna tvrdnja novinara Sportskog žurnala da se jedan od vođa navijača spustio do pomenutih zastava, pokidao ih i navodno se potukao sa nekim ko je bio "odgovoran" za izgled ograde iza Zvezdinih košarkaša.

Poenta je da su pljunuli na Željka, Božu, Bodirogu, Tomaševića, Vujanića, Pekovića, Marića, Tepića, Rebraču...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Parker

    7. decembar 2013 | 12:59

    Nije zaboravljeno ni pozdravljanje hrvata kada su napustili ceremoniju dodele zlata nasoj reprezenzaciju od istih tih atinjana

  • Partybreaker

    7. decembar 2013 | 13:10

    Go*na!

  • Sale Grobar

    7. decembar 2013 | 14:01

    Ne znam sta je Panatijakosu, stvarno sramota sa njihove strane. Grobar sam i za mene je ovo isto kao da je i nama receno. Jer mi smo srpski klubovi, i kada uputite nekome od nas, isto kao da ste uputili svima, i cijeloj naciji. Nasi kosarkasi su igrali i trenirali panatijakos, a oni nam ovako vracaju. Nema veze sto su svi bili iz Partizana, ali ovo je prst u oko cijeloj naciji! Grci stidite se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA