BUNDESLIGA: Bajernova sedmica u Bremenu, Leverkuzen udaljio Borusiju od titule(VIDEO)

Bavarci sa sedam komada počistili sa terena Verder u Bremenu, dok je Leverkuzen minimalnim rezultatom savladao Borusiju u Dortmundu

  • 1

Bajern Minhen teroriše nemačke bundesligaše! Ovoga puta, Bavarci su do vrha napunili mrežu Verdera u Bremenu pobedivši sa neverovatnih 7:0.Pored Bajerna i Borusija Menhengladbah je u sjajnoj  formi što pokazuje i njihov šesti uzastopni trijumf. Oni su na "Borusija Parku" sa 2:1 pobedili Šalke. 

U derbiju kola ekipa Bajern Leverkuzena je savladala ekipu Borusiju Dortmund na "Vestfalenu" rezultatom 1:0 i na taj način udaljila "milionere" od borbe za titulu.

Ekipa iz Minhena od samog starta utakmice je domaćinu iz Bremena stavila do znanja da nema čemu da se nada u ovom meču. Gosti su poveli u 21.minutu autogolom Mulongota. Na 2:0 povisio je Van Bujten u 27. minutu, dok je Riberi u 38.minutu rešio pitanje pobednika.

Do kraja utakmice Bavarci su se poigravali sa domaćinom, pa su postigli još četiri pogotka, a strelci su bili još i Mandžukić, Miler, još jednom Riberi i Gece.

Borusija Menhengladbah je u jednoj uzbudljivoj utakmici u kojoj su svi golovi pali u poluvremenu, tek posle preokreta došla do pobede protiv Šalkea. Gosti su poveli iz penala u 17. minutu, a egzekutor je bio Farfan.

Izjednačenje Borusiji je doneo fenomenalnim pogotkom Rafael svojim osmom golom u sezoni u 24. minutu. Konačan rezultat postavio je Kruze iz penala u nadoknadi prvog poluvremena.

Borusija Dortmund je sve dalje od  borbe za titulu, jer posle današnjeg poraza zaostaju za vodećim Bajernom čak deset bodova. Oni su na svom terenu izgubili od ekipe Bajer Leverkuzena 1:0, a gol odluke je postigao Min u 18. minutu.

Sa druge strane Leverkuzen je ovim trijumfom nastavio da u stopu prati ekipu Pepa Gvardiole. Oba tima su meč završila sa igračem manje, zbog isključenja Spahića sa jedne, odnosno Papastopulosa sa druge strane.

Bundesliga 15.kolo:

Petak:

Nirnberg – Majnc 1:1

(Nilsen 5 – Okazaki 75)

Subota:

Borusija M'gladbah – Šalke 2:1

(Rafael 24, Kruze 45+2p - Farfan 17p)

Ajntraht Frankfurt – Hofenhajm 1:2

(Žoselu 48 - Šiplok 46, Firmino 51)

Hamburg – Augzburg 0:1

(Bobadilja 18)

Štutgart – Hanover 4:2

(Harnik 13, Ibišević33, Traore 52, Rauš 84 - Sobih 28, Sane 31)

Verder – Bajern Minhen 0:7

(Mulongot ag 21, Van Bujten 27, Riber 38, 83, Mandžukić 60, Miler 68, Gece 90)

Borusija Dortmund – Bajern Leverkuzen 0:1

(Min 18)

Nedelja:

Frajburg – Volfzburg 15.30

Ajntraht Braunšvajg – Herta 17.30

Tabela:Bajern Minhen 41, Bajer Leverkuzen 37, Borusija Dortmund 31, Borusija M'gladbah 31, Šalke 24, Volfzburg 21 (-1), Majnc 20....

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA