NOVI PODVIG NA KROSU: Nemanja Cerovac treći u Evropi!

Srpski atletičar iznenadio konkurenciju i domogao se bronze među mlađim seniorima

  • 0

Srpski atletičar Nemanja Cerovac osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u krosu u konkurenciji mlađih seniora. On je stazu od 8.000 metara na beogradskom Ušću prešao za 24 minuta i osam sekundi.

Prvi kroz cilj prošao je Belgijanac Jan Peter Hanes (24:02), dok je srebro pripalo bugarskom takmičaru Mitku Cenovu (24:07).

- Trka je bila jaka od početka, poslednji put sam trčao pre tri godine, znao sam da sam spreman i uzdao sam se u finiš. Postepeno sam pojačavao tempo tokom trke. Vera čini čoveka mnogo jačim i to mi je donelo medalju - rekao je Cerovac.

Ovo je prva medalja za Srbiju na EP u krosu od 2007. godine u konkurenciji mlađih seniora i uspeha Dušana Markeševića. Nešto više o momku koji nas je sve prijatno iznenadio možete da saznate ovde.

Ranije tokom dana Amela Terzić osvojila je srebro u konkurenciji mlađih seniorki.

Evropsko prvenstvo u krosu završeno je trkom seniora na kojoj je trijumfovao Španac Alemajehu Bezabeh. On je stazu od 10 kilometara pretrčao u vremenu 29 minuta i 11 sekundi. Drugi je bio Turčin Plat Kemboj (29:32), a treći Britanac Endi Vernon (29:35).

Od srpskih takmičara najbolji plasman ostvario je Darko Živanović, koji je trku završio na 62. mestu u vremenu 31:39 minuta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA