CEROVAC: Kosa mi je talična za osvajanje medalje posle tri godine! (FOTO)

Posle prave senzacije koju je servirao svima, 22-godišnji atletičar pričao je o onome šta ga je dovelo do osvajanja medalje, šta ga pokreće i o svojim ciljevima u daljoj karijeri

  • 0
Evropsko prvenstvo u krosu na beogradskom Ušću, Nemanja Cerovac Foto: Telegraf

Veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu u krosu priredio je Nemanja Cerovac, atletičar koji je osvojio bronzanu medalju u kategoriji mlađih seniora, a on je sve oduševio svojom borbenošću i harizmom.

- Kosa mi je talična, namerno sam ovako čupav da bi me ljudi prepoznali - rekao je odmah posle trke Cerovac, momak rođen 1991. godine.

Mladi srpski atletičar ne samo što je iznenadio publiku i novinare svojim fenomenalnim podvigom, već i sve one koji ga poznaju, a koliko je u stvari njegov uspeh ogroman govori i to da se on poslednji put takmičio pre tri godine, a da se za ovaj kros pripremao samo dva meseca.

- Imao sam povredu tetive pre tri godine i poslednji put sam trčao na istom ovakvom takmičenju, samo za juniore 2010. godine i tada sam bio drugi. Na izborno takmičenje za ovu trku ja sam došao čisto onako, jer sam u avgustu krenuo da radim sa vežbama za oporavak tetive, ali nisam u tolikoj meri trčao. Zvanične pripreme za Evropsko prvenstvo sam započeo 8. oktobra i u ova dva meseca, to što sam uradio to je doprinelo tome da osvojim medalju - kazao je još jedan talenat koji dokazuje da se atletika vraća na velika vrata u Srbiju.

Cerovac se zahvalio i svima koji su bili uz njega i pomogli mu da priredi najveću senzaciju na šampionatu starog kontinenta.

- Moram da kažem da stvarno ništa od ovoga ne bih uradio da nije bilo ogromnog tima oko mene prvenstveno moje porodice, devojke, mog trenera Miloša, to je okruženje koje mi daje energiju koja mene čini nepobedivim. Moram reći i da moje emocije doprinose ovakvom rezultatu, jer ja sve radim sa emocijama - u dahu je nastavio da priča 22-godišnji Cerovac kome je najveći cilj trenutno da izbori učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

- Imam želju da na Evropskom prvenstvu u dvorani 2015. godine uzmem odličje koje će mi doneti nacionalno priznanje i da te iste godine ostvarim normu i izborim učešće na Igrama u Rio de Žaneiru - nada se i veruje je srpski atletičar.

Na istom takmičenju i Amela Terzić je osvojila srebrnu medalju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B. Mekić/U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA