Mihajlović pobegao iz zone ispadanja, goleada na "Meaci"

Bivši selektor Srbije zabeležio prvu prvenstvenu pobedu na klupi Sampdorije pobedviši svoj bivši klub Kataniju, dok u duelu Intera i Parme nije bilo pobednika, ali je viđeno čak šest golova

  • 5

U nedeljnom matineu fudbaleri Rome nastavili su seriju pobeda nad Fiorentinom, pošto su i u trećem međusobnom meču za redom u italijanskom prvenstvu, trijumfovali 2:1, a na taj način i prekinuli neprijatan niz od četiri uzastopna nerešena rezultata u Seriji A zbog čega su morali da prepuste prvo mesto na tabeli Juventusu.

Povela je "vučica" već u 7. minutu pogotkom Brazilca Maikona, ali je Vargas izjednačio sredinom prvog poluvremena na asistenciju reprezentativca Srbije Nenada Tomovića. U 67. minutu Matija Destro ponovo je doneo prednost rimskom klubu, a na taj način postavio i konačan rezultat.

U poslednjih nešto manje od deset minuta gosti iz Firence su imali i brojčanu prednost na terenu, pošto je Miralem Pjanić isključen zbog drugog žutog kartona, ali nisu uspeli da je iskoriste i dođu makar do boda. Adem Ljajić je bio u startnoj postavi u ekipi Rome na meču protiv bivšeg kluba, a igru je napustio u 72. minutu kada ga je zamenio Tadei.

Izgleda da je Siniša Mihajlović zaista preporodio ekipu Sampdorije, jer posle dva remija otkada je seo na klupu kluba iz Đenove zabeležio je i prvu pobedu u prvenstvu, nakon trijumfa u kupu protiv Verone. Mihajlovićevi fudbaleri su savladali još jedan tim koji je on vodio u Seriji A, Kataniju sa 2:0.

Posle prvog poluvremena u kome nije bilo golova, Sampdoriju je u vođstvo doveo Eder u 54. minutu, dok im je trijumf obezbedio Gabiadini u 77. minutu. Nekadašnji selektor Srbije je u startnih jedanaest na ovoj utakmici uvrstio i Nenada Krstičića, a zamenio ga tri minuta posle vodećeg pogotka.

U utakmicama koje su igrane u popodnevnom terminu, na dve je viđen preokret koji su načinili domaćini. Kaljari je posle rezultatskog zaostatka na poluvremenu protiv Đenove, sa dva gola Saua, od kojih je jedan bio u sudijskoj nadoknadi, izborio pobedu.

 

Verona je, na svom terenu, takođe u poslednjih deset minuta meča stigla do sva tri boda uprkos vođstvu koje je Atalanti doneo Denis tri minuta pre odlaska na petnaestominutnu pauzu. Mogućnost da se tim iz grada ljubavi domogne pobede najavio je Gomez u 82. minutu, a pravu erupciju oduševljenja na stadionu "Bentegodi" izazvao je Žoržinjo četiri minuta kasnije kada je bio precizan sa bele tačke.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 Lacio je poražen na gostovanju u Torinu minimalnim rezultatom, a jedini strelac na meču bio je Glika. Povremeni reprezentativac Srbije Nikola Maksimović nije dobio priliku da nastupi za "bikove" u ovoj utakmici, ali je bio na klupi za rezervne igrače.

U poslednjoj utakmici 15.kola Inter i Parma su remizirali na "Đuzepe Meaci" 3:3. Ovo je osma međusobna utakmica ova dva tima na kojoj domaćin nije poražen.

Poveli su gosti u 11. minutu preko Sansonea.Rodigo Palasio je u 44. minutu svojim osmim golom u sezoni na asistenciju Džonatana doneo izjednačenje domaćinu, ali je ono trajalo samo dva minuta, jer je u nadoknadi vremena Parolo ponovo doneo prednost Parmi.

Inter je stigao do potpunog preokreta pogotcima Palasija u 54. i Guarina u 56. minutu. Konačan rezultat postavio je Sansone svojim drugim golom na utakmici u 59. minutu. Inter je tako na trećoj utakmici zaredom osvojio samo bod.

Seria A 15.kolo:

Petak:

Bolonja – Juventus 0:2

(Vidal 13, Kjelini 90)

Subota:

Livorno – Milan 2:2

(Sipardi 26, Paulinjo 58 – Baloteli 7, 83)

Napoli – Udineze 3:3

(Pandev 38, 41, Džemaili 71 – Fernandez 45(ag), Fernandeš 70, Basta 90)

Nedelja:

Roma – Fiorentina 2:1

(Maikon 7, Destro 67 - Vargas 29)

Kaljari – Đenova 2:1

(Sau 76, 90+2 - Đilardino 17)

Verona – Atalanta 2:1

(Gomez 82, Žoržinjo 86p - Denis 42)

Sampdorija – Katanija 2:0

(Eder 54, Gabiadini 77)

Sasuolo – Kjevo 0:1

(Tero 55)

Torino – Lacio 1:0

(Glik 19)

Inter – Parma 3:3

(Palasio 44, 54, Guarin 56 - Sansone 11, 59, Parolo 45+1)

Tabela: Juventus 40 , Roma 37, Napoli 32, Inter 28, Fiorentina 27, Verona 25, Đenova 19…

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    8. decembar 2013 | 18:32

    Bosnjak ti si teška budala.

  • Scooby-Doo

    9. decembar 2013 | 00:29

    Gledaj rezultata. Nemos' pogodit' da ga je..s

  • Bosnjak

    8. decembar 2013 | 15:00

    Ljaicu bravo majstore.. I nek ne pevas himnu....Igraj za BiH za svoje kao sto srbi i hrvati iz BiH igraju za Hrvatsku i Srbiju molim te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA