JEVROSIMOVIĆ: Najbolje organizovano EP u krosu kruna najuspešnije godine srpske atletike!

Predstavnici Evropske atletske asocijacije ocenili da je Srbija bila najuspešniji organizator kontinentalnog takmičenja u krosu, na ponos Atletskog saveza Srbije

  • 0

Atletska reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto u ukupnom plasmanu na Evropskom prvenstvu u krosu sa dve osvojene medalje. Amela Terzić je u trci na šest kilometara bila druga u konkurenciji mlađih seniorki, dok je Nemanja Cerovac osvojio bronzu na stazi od osam kilometara, takođe kao mlađi senior.

Prvo mesto u ukupnom plasmanu osvojila je selekcija Velike Britanije sa devet medalja, druga je Francuska sa četiri, a treća Španija sa tri medalje - dve zlatne i jednom srebrnom.

Na prvenstvu Evrope učestvovalo je 570 atletičara iz 37 evropskih zemalja koji su se takmičili u šest kategorija - juniorke i juniori, mlađe seniorke i mlađi seniori, seniorke i seniori.

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jeverosmović ocenio je da se organizacijom krosa na beogradskom Ušću Srbija priključila velikima atletskim nacijama.

- Evropsko prvenstvo u krosu je kruna najuspešnije godine u istoriji srpske atletike - rekao je Jevrosimović po završetku takmičenja na Ušću.

On je naglasio da su srpski atleličari osvajanjem dve medalje napravili više od očekivanog.

- Amela Terzić je potvrdila da se nalazi u vrhu evropske atletike, a pridružio joj se i Nemanja Cerovac. Pred njima je uspešna karijera - rekao je Jevrosimović.

Predsednik ASS dodao je da su predstavnici Evropske atletske asocijacije više nego zadovoljni organizacijom takmičenja.

- Ocenili su da je ovo najbolje organizovano prvenstvo Evrope u krosu do sada. Veliku pomoć dobili smo od gardske vlasti, a zahvaljujem se i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću jer su prepoznali značaj razvoja atletike u našoj zemlji -  rekao je Jevrosimović.

Generalni sekretar ASS i predsednik Organizacionog odbora SPAR Evropskog prvenstva u krosu Slobodan Branković izjavio je da je ponosan na tim koji je mesecima radio na organizaciji najvećeg atletskog događaja u istoriji Srbije.

- Celom svetu je poslata slika sa beogradskog Ušća koja simbolički pokazuje jedinstvo i prijateljstvo sportista. Svi su se družili i otići će iz Beograda kao prijatelji - rekao je Branković.

On je podsetio da je Srbija jedna od tri zemlje u Evropi koja je osvojila medalje na kontinentalnim takmičenjima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA