NBA: Brajant konačno zaigrao, Lejkersi izgubili!(FOTO) (VIDEO)

Tim iz Grada anđela poražen je od Toronta na svom parketu sa 106:94,a Kobe je ubacio za njega simboličnih devet poena. Boston je u velikom derbiju istočne konferencije demolirao Njujork sa 114:73

  • 0

Najbolji i najplaćeniji igrač Los Anđeles Lejkersa Kobe Brajant vratio se na parket posle višemesečne pauze zbog povrede Ahilove tetive. Brajant je svoj debi u sezoni imao na meču protiv Toronta koji je usred "Stejpls centra" pobedio Lejkerse sa 106:94.

Brajant je ubacio samo devet poena na svojoj povratničkoj utakmici a zanimljivo je bilo videti kako su ga dočekali navijači. Naime, kada je izlazio na parket iz svlačionice, poređan je bio špalir dece u dresovima i majcama Lejkersa i sa brojem 24 na leđima.

Osim toga na predstavljanju ekipa usledila je erupcija oduševljenja kada je spiker izgovorio Brajantovo ime a njegov izlazak na teren propratila je muzika iz filma "Ratovi zvezda".

Najefikasniji u timu Lejkersa bio je Nik Jang sa 19 poena, dok je Džordan Farmar ubacio 17.

Međutim, najbolji potez večeri izveo je košarkaš Lejkersa Nik Jang koji je pri jednom prodoru napravio piruet od 360 stepeni i na drugi obruč šutirao na koš, ali je na žalost promašio.

Njujorku ne ide ove sezone. Taman kad se činilo da su uhvatili ritam posle dve vezane pobede, ekipa iz "Velike jabuke" je na svom parketu doživela rezultatsku katastrofu. Njih je u "Medison skver gardenu" pobedila ekipa Bostona sa rezultatom 114:73 (34:11, 24:20, 34:25, 22:17).

Ovo je ukupno četrnaesti poraz Niksa u ovoj sezoni i trenutno se nalaze na pretposlednjoj poziciji na Istočnoj konferenciji. Sa druge strane, Seltiksi igraju iznenađujuće dobro s obziorom na odlazak vodećih igrača iz prošle sezone i oni se nalaze na četvrtoj poziciji na Istoku.

Utakmica je odlučena već u prvoj čevrtini, u kojoj je Njujork postigao samo 11 poena, a Boston napravio čak 23 poena prednosti. Nakon toga Niksi su upali u totalni kontraritam, a Seltiksi nastavili da melju protivnika dobivši i preostale tri deonice. Domaća ekipa je pokušavala i da promeni tok meča isprobavši raznorazne specijale u odbrani, ali u napadu nisu mogli ništa da pogode.

Interesanstan podatak je da je Boston u ovoj utakmici imao bolji procenat u šutu za tri poena nego za dva. Seltiksi su za dva šutirali 54,2%, dok su za tri imali neverovatnih 56% uspešnosti. Sa druge strane, ekipa Majka Vudsona tokom meča nije prelazila 40% šuta iz igre.

Najzaslužniji za trijumf gostujuće ekipe bio je Džordan Kraford, koji je postigao 23 poena, od čega šest trojki, a najveću podršku imao je od Džareda Salindžera, koji je postigao 21 poen. Kod domaćih Karmelo Entoni je postigao 19, a Amari Stodemajer 17 poena.

NBA liga:

Njujork-Boston 73-114

Detroit-Majami 95:110

Hjuston-Orlando 98:88

Oklahoma-Indijana 118:94

La Lejkersi - Toronto 94:106

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA