Tipsarević ispustio treći set

Janko izgubio u polufinalu u dvorani u Marseju od Francuza Ljodre sa 6:4, 7:6 (12:10)

  • 0

Janko Tipsarević (9. na svetskoj listi), najbolji srpski teniser posle Novaka Đokovića, nije uspeo da se u dvorani u Marseju deveti put plasira u finale na turnirima ATP (dve titule). Izgubio je u polufinalu od Francuza Mihaela Ljodre sa 6:4, 7:6 (12:10).

Tipsarević u taj-brejku nije iskoristio šest set-lopti, a većina je bila na njegov servis. Francuski igrač je u pobedu pretočio prvu meč-loptu, i to kada je Janko servirao.

Ljodra, koji na svetskoj listi zauzima 50. mesto, igraće sutra za trofej protiv Argentinca Huana Martina del Potra, desetoplasiranog. Del Potro je pobedio najboljeg francuskog tenisera Žo-Vilfrida Congu (6. mesto) sa 6:4, 6:7 (9:11), 6:3. Obojica su u četvrtfinalu ostvarili 200. pobedu u karijeri.

Ljodra je u Marseju pobedio pretprošle godine, a od tada nije bio finalista. Delpov skor u finalima je 9-5. Ove godine za trofej se borio jednom, i to prošle nedelje, kada je izgubio u dvorani u Roterdamu od švajcarskog teniskog asa Rodžera Federera.

(Telegraf.rs / Foto: open13.fr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA