DERBI SA BRAZILOM: Srpske rukometašice se nadaju pobedi i krcatom Čairu!

Odlukom IHF-a isklučenje naše igračice Dragane Cvijić na meču sa Alžirom ostaće "nekažnjeno", pa će ona imati pravo nastupa na meču sa Brazilom

  • 0

Mogu li rukometašice Srbije uz pomoć niške publike da savladaju Brazilke? U derbi meču trećeg kola, posle dve pobede na startu šampionata sveta, naše najbolje rukometašice sastaju se u utorak od 18 časova sa "kariokama"!

Selektor srpskog tima Saša Bošković, protiv zvanično pete reprezentacije sveta i takođe neporažene na ovom prvenstvu, očekuje još bolju igru svojih izabranica.

- Očekujem da odigramo još bolje, čak bolje nego protiv selekcije Alžira. Biće jako teško, to moram da kažem, jer je naš rival dobra ekipa. Ipak, mislim da smo mi kvalitetniji tim od njih. Njihova glavna snaga su fenomenalni golmani Arenhart i Pesoa, koje kada odbrane, bacaju kontru desnom krilu Nasimento i tako lako daju golove - rekao je Bošković, i dodao:

Mi treba da budemo pametni u napadu, da igramo stpljivo do šanse. Ne smemo iz polušansi šutirati, jer će svaki promašaj biti kažnjen na lak način, kontrom.

Iako je na utakmici s Alžirom u 16. minutu Dragana Cvijić dobila crveni karton, ona će odlukom IHF-a imati pravo nastupa protiv Brazilki.

- Situacija sa Draganom Cvijić je povoljna za nas i ona neće biti kažnjena. Faul koji je napravila i zaradila crveni karton, po nama, a i po ljudima iz IHF koji su odgledali snimak, nije bio toliko preoštar i ona će biti na raspolaganju stručnom štabu za meč sa Brazilom - rekao je direktor ženske rukometne reprezentacije Srbije Milan Stanković.

Selektor srpskog nacionalnog tima imaće sve igračice na raspolaganju za meč sa Brazilom, tvrdi lekar Vladimir Jakovljević.

- Biljana Filipović je i ranije je imala problema sa gubitkom šećera. To smo sanirali odmah na utakmici protiv Alžira. Ona je sada dobro, trenirala je i spremna je za utakmicu sa Brazilom. Jelena Popović sa medicinske tačke gledišta je zdrava i u potpunom je trenažnom ciklusu, kao i Jelena Erić. U subotu smo imali mali problem sa golmanom Anom Kačarević. Ona se povredila na treningu i njoj je odmah u Nišu urađena dijagnostika. Ima problem sa medijanim meniskusom levog kolena, koji je napravio blokadu kolena. Zahvaljujući brzoj intervenciji kolega iz niškog Kliničkog centra to smo otklonili i ona je spremna da se stavi na raspolaganje stručnom štabu - rekao je Jakovljević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA