JOKIĆ: Kežman mi je pretio!

- Tada sam odlučio da ih tužim, pa sam u prvom stepenu dobio presudu u svoju korist, da bi po žalbi Vojvodine drugostepena komisija preinačila odluku - rekao je fudbaler Vovodine

  • 2

Đorđe Jokić, fudbaler Vojvodine, izrazio je nezadovoljstvo odlukom drugostepene Arbitražne komisije FSS, koja je po žalbi presudila u korist novosadskog kluba, apostrofirajući loše ophođenje prema njemu od strane čelnika kluba, ali i FSS.

- Vojvodina je prestala da ispunjava svoje obaveze prema meni još u aprilu. U međuvremenu preminuo je predsednik Butorović, tako da iz poštovanja prema njemu nisam želeo da potežem pitanje dugovanja. Međutim, onda sam na prvoj prozivci dobio obaveštenje od trenera Marka Nikolića da ne računaju na mene, pod izgovorom da im je moj ugovor "težak" i da oni neće biti u prilici da me isplaćuju - rekao je Jokić "Kuriru".

Fudbaler je istakao nekorektnost Mateje Kežmana i Radisava Rabrenovića.

- Oglušili su se i na moj predlog da mi se isplaćuje dug u ratama i na upozorenje da u ugovoru postoji aneks po kojem je klub obavezan da mi omogući isključivo rad s prvim timom i šefom stručnog štaba prvog tima. Rekao sam im da sam uvek bio korektan, na šta sam od Kežmana dobio pretnju da "oni mogu sve" i "treniraćeš tri puta dnevno". Tada sam odlučio da ih tužim, pa sam u prvom stepenu dobio presudu u svoju korist, da bi po žalbi Vojvodine drugostepena komisija preinačila odluku.

Jokić je stava da srpski savez ne interesuje pravo i pravda, već ćutke prelazi preko očiglednih primera mobinga i pospešuje malteriranje igrača. Član drugostepene komisije bio je Marjan Rnić, funkcioner FS Vojvodine, koji je po logici stvari štitio interes najvećeg kluba iz svoje baze, a ne igrača.

- Bio sam mlad, čak i A reprezentativac, uvek se trudio da Srbiju predstavljam na najbolji način, ali sad kad sam se posle osam godina u Rusiji vratio i kad sam doživeo neke stvari, počeo sam da sumnjam u čelne ljude FSS. Zar učešće Rnića u rešavanju mog spora nije primer sukoba interesa?

Predsednik Nezavisnog sindikata Mirko Poledica kaže da se komisija rukovodi dvostrukim aršinima kad donosi presude i povlači paralelu s nekim ranijim slučajevima.

- Da je u pitanju igrač Crvene zvezde, Jokić bi već dobio presudu u svoju korist. U slučaju Zvezde seče se satarom, a ovde su im očigledne stvari nejasne. Na primer, Marko Perović dobio je raskid ugovora na štetu Zvezde, a pravno gledano, gotovo da ne postoje razlike između njega i Jokića - rekao je Poledica.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    10. decembar 2013 | 11:28

    Naravno,igrači iz Zvezde dobijaju raskid ugovora,a Jokić ne iako je ista situacija,ako ne i gora. Još jedan dokaz da FSS udara na Zvezdu,ali ako nas do sada nisu uništili,onda neće i u buduće.

  • Blatobran

    10. decembar 2013 | 14:40

    Cekaj nije isto...Zvezda ne isplacuje igrace zato se presudi u korist igraca...kid Jokica je problem visina ugovora, jer on ocigledno nije pristao na reviziju tj smanjenje...mada sam na njegovoj strani. Vosa je kriva sto je potpisivala taj papir...tako da nije to bas isto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA