BOŠKOVIĆ: Naše tehničke greške i odlični brazilski golman odlučili pobednika

Srpski selektor smatra da je njegov tim napravio previše tehničkih grešaka u meču protiv Brazila, ali da nema vremena za tugovanje, jer već u sredu njegove izabranice igraju važan meč protiv Danske

  • 0

Selektor rukometašica Srbije, Saša Bošković rekao je da je u porazu od Brazila na Svetskom prvenstvu njegov tim napravio previše tehničkih grešaka, ali da mora brzo da se oporavi zbog novog, važnog duela sa Danskom u sredu.

- Napravili smo dosta tehničkih grešaka, a Brazil je imao fantastičnu Pesoa na golu, koja je odlučila utakmicu. Promašili smo mnogo zicera, u prvom poluvremenu smo krenuli i imali šansu da povedemo. Ponovo smo tražili igru u drugom delu i kad smo je našli, opet se pojavila Pesoa. Moramo da budemo mnogo koncentrisaniji - rekao je Bošković na konferenciji za novinare u hali Čair.

Srbija je u trećem kolu SP izgubila od Brazila sa 25:23 i to joj je bio prvi poraz na šampionatu. Srpske rukometašice u sredu se sastaju sa Danskom.

- Mislim da će protiv Danske biti jako teško. Ipak, da se vratim na Brazil, da smo pobedili, dobili bi puno na samopouzdanju. Ni u A grupi sa kojom se ukrštamo ne zna se ko će biti prvi, drugi ili četvrti, takođe tu je i meč Danska - Brazil. Nama će biti jako teško, moramo dobro da se spremimo, imamo noć odmora i dan pred sobom - zaključio je Bošković.

Srednji bek Kristina Liščević rekla je da je, uprkos porazu, ponosna na ekipu.

- Zadovoljna sam zato što smo pokušale da damo sve od sebe. Moramo da zaboravimo na ovu utakmicu i da se fokusiramo na sutrašnji meč jer je Danska mnogo jača i ozbiljnija. Nadam se da će sutra rezultat biti u našu korist - kazala je Liščevićeva.

Njena saigračica Jelena Živković ocenila je da u meču protiv Danske, Srbija mora da svede tehničke greške na minimum.

- Večeras smo bile agresivne i borile se do 60. minuta, ali falila nam je jedna odbrana i jedan gol. Ipak, rezultat je otišao u korist Brazila. Nadamo se da sutra neće biti tako, pokušaćemo da damo sve od sebe, videćemo kako će biti na kraju - zaključila je ona.

Srbija se sastaje sa Danskom u sredu od 20:15 u niškoj hali Čair.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA