BASKET NOLE: Zašto Zvezda i Partizan jure Novaka? Najbolji je igrač i strelac KLS lige!

Srpski šampion je prvi iskazao interesovanje za mladog plejmejkera, jer mu nedostaje taj profil igrača posle povrede Vestermana. Sa druge strane, nejasno je zašto Zvezda želi Novaka kada već ima Nelsona i Dženkinsa, a u rezervi Cvetkovića i Rebića koji su vršnjaci plejmekera iz Vršca

  • 5

Košarkaški klub Partizan zainteresovan je da dovede plejmejkera Vršca Jovana Novaka (19) i bio je blizu realizacije, ali se navodno u igru, prema rečima trenera "crno-belih" Duška Vujoševića, umešala i Crvena zvezda, koja je, takođe, pokazala interesovanje.

Godinama nije bilo ovoliko velike potražnje za jednog domaćeg igrača, pogotovo od strane dva velika rivala, pa se nameće prosto pitanje zašto.

Partizan je prvi iskazao intersovanje, čak se dogovorio sa igračem i klubom, a onda se umešala i Zvezda, pa je obeštećenje poraslo za duplo (nezvanično 60.000 evra).

Ako se pitate zašto su dva "večita" rivala pokazala intersovanje za plejmejkera Vršca, to je prosto. On je jedan od najboljih igrača domače KLS lige i samim tim pokazao je da zaslužuje da pređe na viši nivo košarke.

Novak je najkorisniji igrač (MVP) KLS lige u dosadašnjih 11 kola, iako je jedan od najmlađih, a osim toga najbolji je strelac lige u dosadašnjem delu sa 257 poena ili 23,3 poena po meču.

Naravno, on je i najbolji asistent lige sa 65 asistencija ili 5,9 po utakmici, ali je zato i četvrti na listi po izgubljenim loptama sa 3 po meču.

Samim tim sve je jasno, ako jedan momak od 19 godina ubacuje 23,3 poena i ima skoro šest asistencija u domaćoj ligi koja je stepen ispod jadranske, sigurno zaslužuje da dobije šansu da se okuša u jačem takmičenju.

E sad, tu postoje i dve škole mišljenja zašto se "večiti" otimaju o ovog igrača. Realno, Partizanu treba Novak jer kuburi sa plejmejkerima i ima samo Borisa Daloa u prvom timu, dok Bogdanović prinudno igra pleja.

Sa druge strane, Zvezda ima dva aktuelna plejmejkera Nelsona i Dženkinsa, koji igraju, a u rezervi ima i dva mlada plejmejkera, koja ove sezone ne dobijaju šansu (Cvetković 20 god i Rebić 18 god), a koji su vršnjaci Jovana Novaka.

Foto: MNpress, Marko Todorović

Pitanje je koliko bi Novak imao prilike da igra kada bi došao u Zvezdu? Takođe, nameće se činjenica da li Zvezdi treba uopšte plejmejker kalibra mladog Vrščana, jer su isticali da je mladi Rebić jedan od najtalentovanijih u u Srbiji, ali i Evropi i da je on budućnost kluba.

Takođe, "crveno-beli" imaju i jak juniorski tim u kojem sigurno neko konkuriše za prvi tim sledeće sezone Da li im stvarno treba Novak ili žele samo da pokvare posao "večitom" rivalu?

Novak je bio član juniorske selekcije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu, a kao rezervni plejmejker imao je na tom takmičenju 8,7 poena i 3,2 skoka. Pretpostavka je da bi u Partizanu imao više prostora za napredak a uz sve to već je potpisao ugovor sa "crno-belima", samo je pitanje obeštećenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojke

    11. decembar 2013 | 16:13

    Pa pre ce u Partizan nego u FMP. Videlo se koliko cene limenke u Evropi. Ko ste bre Vi??? Izraelci su objasnili da je CZ vestacki klub bez imena i tradicije u Evropi

  • brajko

    11. decembar 2013 | 15:18

    novaku je definitivno bolja opcija partizan gde ce sigurno igrati i napredovati a kod covica ce grejati klupu

  • CZBG

    11. decembar 2013 | 15:04

    Idemooo kupuj u inat duletuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA