NIKE TIEMPO KOPAČKE: Dvadeset godina tradicije

Nike Tiempo predstavlja simbol dobre igre, a nove Tiempo Legend V nastale su pod uticajem moderne tehnologije ne zaboravivši na klasičan izgled i estetiku kompanije Nike

  • 1

Pre tačno dvadeset godina, igrači dva fudbalska tima u Kaliforniji sanjali su o pobedi i osvajanju najvrednijeg trofeja u svojim karijerama, a polovina njih nosila je prve Nike kopačke – Nike Tiempo Premier.

Crno-bele kopačke su izgledale jednostavno, klasično, ali sportisti koji su ih nosili, bili su sve, samo ne prosti. Oni su predstavljali novu gardu, prožimali fudbal sa mladima, brzinu, uzbuđenje, sjaj koji nosi igra kojoj su zauvek promenili izgled. Igrači su pokazali neviđeno poverenje u novu kompaniju, da bi se tokom narednih dvadeset godina ispostavilo da je taj buntovnički potez proizveo neke od najboljih fudbalera koje je svet ikada video. Jedna činjenica će ostati večno zapamćena – sve je počelo sa Tiempom.

Od tada, Tiempo je postao fudbalska ikona. U to ime, Nike je predstavio Tiempo '94, patike za svakodnevnu upotrebu koje podsećaju na one od kojih je sve počelo. Takođe, predstavljene su i Tiempo Legend V, kopačke koje su donele i inovacije na teren.

Nike Tiempo '94 predstavlja simbol dobre igre za svakodnevnu upotrebu. Crna prošivena koža na gornjem delu i delovi obloženi mekom kožom, u kontrastu sa belim Nike znakom, direktno su inspirisani modelom Tiempo Premier i uvode u fudbal novu dimenziju vanvremenske estetike. Veliki jezik na ovom modelu i prošiveni žuti znak na peti takođe odaju počast fudbalskom rođenju kompanije Nike, sa beskompromisnim obraćanjem pažnje na detalje – moćnim izrazom novog fudbalskog stava u kombinaciji sa prefinjenim stilom. Sam oblik i linije kopačke su takve da povećavaju komfor do maksimuma i onaj koji ih nosi ima najprirodniji mogući osećaj prilikom trčanja. Uneta je inovacija u tradicionalnu veštinu izrade, u saradnji sa Tiempom, spremne da budu nošene svaki dan.

Od 1994. godine fudbal se dosta promenio. Igra je brža, dinamičnija, sa kretanjem po celom terenu koje je važno za svakog fudbalera na terenu. Sa ovim na umu, i sa velikim doprinosom sportista, poput Ronaldinja, Džerarda Pikea, Serhija Ramosa i drugih, Nike oživljava nasleđe linije Tiempo, sa potrebom da se naprave najbolje kožne kopačke do sada.

Dizajn Tiempo Legend V kopački stavlja akcenat na laganom dodiru i pokretu. Približavanjem gornjeg dela nozi, rešen je dugogodišnji problem kože – njena težina kada se natopi vodom. Ovakav način izrade imitira sintetiku i napravljen je po istom anatomskom principu kao i revolucinarne Nike Hypervenom, sa željom da se noga što više približi lopti.

Tiempo Legend V je napravljen tako da pruži optimalne rezultate u svim vremenskim uslovima. Prvi sloj kopačke zaustavlja vlagu i natapanje, dok drugi omogućava da se ona brže suši, a rezultat su kopačke koje daju samopouzdanje bez obzira na vremenske uslove.

Model je napravljen tako da pruža maksimalan komfor i stabilnost. Inspirisani Nike Free tehnologijom, Tiempo Legend V kopačke daju osećaj veće pokretljivosti i udobnosti tokom celog meča. Tiempo Legend V je precizan proizvod koji je nastao pod uticajem moderne tehnologije pritom ne zaboravivši na klasičan i tradicionalan izgled i estetiku kompanije Nike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA