Srpske rukometašice na petak 13. jure pobedu za oproštaj od Čaira!

Eventualnom pobedom protiv Kine i poklapanjem rezultata sa meča Danska-Brazil, Srbija bi mogla do drugog mesta, a samim tim i do težeg protivnika kasnije u četvrtfinalu jer su u osmini finala sve opcije otvorene

  • 0

Nema kalkulisanja! Upravo to su reči selektora srpskih rukometašica pred meč sa Kinom (18) u poslednjem kolu grupe B Svetskog prvenstva u našoj zemlji. Srbija trenutno zauzima treće mesto na tabeli, i u slučaju pobede i poklapanja rezultata u meču Brazila i danske, naše gracije bi mogle do druge pozicije.

Međutim, postavlja se pitanje koliko dobrog to drugo mesto donosi jer u slučaju prolaska u četvrtfinale najverovatnije bi igrali sa Norvežankama umesto sa Mađaricama. A u osmini finala teoretski možemo da dobijemo sve četiri ekipe koje konkurišu za prolaz dalje - Francusku, Crnu Goru, Južnu Koreju i Holandiju.

- Ne razmišljamo o kalkulacijama. Ne znam s kim ćemo da igramo i nismo pričali o tome - kratak je bio selektor Bošković, koji se osvrnuo i na protivnika, selekciju Kine, ali i samu atmosferu na jugu Srbije:

- Duel sa Kinom poslužiće kao dobra priprema za nastavak takmičenja. Biće još bolje u Beogradu. Ipak, žao mi je što idemo iz Niša.

Kineskinje trenutno imaju jednu pobedu zabeleženu u meču s Alžirom. Trenutno zauzimaju petu poziciju, ali u slučaju pobede nad srpskim timom i eventualnog kiksa Japana protiv Alžira izborile bi plasman u osminu finala.

S druge strane, Srpkinje su sigurno treće u grupi, a za proboj na drugo mesto potrebna je pobeda ili remi Brazila sa Danskom ili da Dankinje slave sa tri gola razlike.

GRUPA B:

Japan-Alžir 15.45

Srbija-Kina 18.00

Danska-Brazil 20.15

Tabela: Brazil 8, Danska 6, Srbija 6, Japan 2, Kina 2, Alžir 0.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA