NBA: Garnet i Pirs bolji od ''učitelja'' Riversa i Klipersa (FOTO) (VIDEO)

Bruklin Netsi pobedom protiv Klipersa (103:92) vezali treći uzastopni trijumf, dok je Portland bio bolji od Hjustona (111:104) uz 31 poen i 25 skokova Oldridža

  • 0

Osvojili su NBA šampionat sa Boston Seltiksima koje je sa klupe predvodio legendarni Dok Rivers, a u noći između četvrtka i petka košarkaši Bruklina Kevin Garnet i Pol Pirs su se susreli ''oči u oči'' sa bivšim učiteljem i sada trenerom Los Anđeles Klipersa. Učenici, koji su došli u Netse da mlađe nauče nečemu, slavili su sa rezultatom 102:93 za treću vezanu pobedu Bruklina.

Međutim, junaci trijumfa Netsa nisu bili ni Pirs ni Garnet, nego Endrej Bleče i Džo Džonson, koji su ubacili po 21 poen, s tim da je prvi pomenuti imao i devet skokova. Iako ime je ovo bio prvi susret protiv Riversa i, naravno, prva pobeda, Pirs i Garnet nisu blistali, pogotovo ovaj drugi.

Pirs je ubacio 10 poena uz sedam skokova i pet asistencija, dok je Garnet za 15 minuta igre ubacio samo dva poena. Reprezentativac BiH Mirza Teletović igrao je nešto više od pet minuta za Netse i sa četiri poena dao je doprinos pobedi.

S druge starne, Kris Pol je bio najistaknutiji u poraženoj ekipi sa 20 poena, Kravford je ubacio 19, dok je Blejk Grifin meč završio sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 11 skokova.

U drugom meču večeri Portland je savladao Hjuston sa rezultatom 111:104 zahvaljujući fenomenalnom Lamarkusu Oldridžu, koji je postigao 31 poen i imao 25 skokova. Nešto slabiji učinak od 32 poena i 17 skokova imao je njegov suparnik iz Hjustona Dvajt Hauard.

NBA rezultati:

Bruklin Netsi - LA Klipersi 103:92

Portland-Hjuston 111:104

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA