PREDSKAZANJE: Novinari izabrali Ronalda za najboljeg igrača sveta!

Za nagradu koju dodeljuje fudbalski časopis ''World soccer'' misli se da predskazuje ko bi mogao da bude nov dobitnik Zlatne lopte, jer se u poslednjih 16 godina samo dva puta dogodilo da se priznanje ovog magazina i FIFA ne poklopi

  • 0

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo proglašen je za fudbalera godine u izboru časopisa "World Soccer", u glasanju u kome su učestvovali sportski novinari iz celog sveta. Na drugom mestu našao se Lionel Mesi, dok je treći Frank Riberi.

Portugalac, koji je ovu nagradu osvojio i 2008. godine, iste godine kada je dobio i Zlatnu loptu, sakupio je 1.075 poena, dok je Argentinac iz redova Barselone dobio 926, a Riberi 870 bodova. Njih trojica se nalaze i u užem izboru za osvajanje priznanja koje dodeljuje FIFA za najboljeg fudbalera godine.

Pored njih, prema mišljenju sportskih stručnjaka, u prvih deset su se plasirali još i Zlatan Ibrahimović, Arjen Roben, Nejmar, Filip Lam, Robin van Persi...

Za ovu nagradu koju dodeljuje  "World soccer" misli se da predskazuje i ko bi mogao da bude osvajač Zlatne lopte, pošto se u poslednjih 16 godina samo dva puta desilo da igrač koji osvoji ovo priznanje na kraju ne bude proglašen za najboljeg na svetu od strane Svetsku fudbalske organizacije.

Prvi promašaj bio je 2004. godine kada je ovaj ugledni fudbalski magazin nagradu dao Ronaldinju, a Zlatna lopta otišla u ruke Andreju Ševčenku, a drugi put, pre tri godine, kada su oni proglasili Ćavija za najboljeg, a prema mišljenju FIFA, najbolji je bio Mesi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA