PREMIJER: Au, kakav derbi! Devet golova na meču Siti - Arsenal! (VIDEO)

183. meč između "građana" i "tobdžija" završen je rezultatom 6:3 na "Etihadu", na kom je priređen neverovatan meč 16. kola

  • 1

Spektakl na "Etihadu" od devet golova! Derbi 16. kola Premijer lige završen je pobedom Mančester Sitija nad Arsenalom 6:3! Ovom pobedom su "građani" osigurali 32 boda, što je samo tri manje od prvoplasirane ekipe Arsena Vengera.

Strelci su za Siti bili Kun Aguero, Negredo, Fernandinjo, Silva i Jaja Ture, dok je za Arsenal dva gola postigao Tio Volkot i jedan Mertezaker. Siti je na 12 utakmica odigranih na svom stadionu postigao ukupno 49 golova. Dakle okvirno četiri u proseku po meču!

Siti je od početka bio dominantniji na terenu. Već u 14. minutu stiže do vođstva zahvaljujući Kun Agueru. Korner je izveo Nasri, loptu je glavom zahvatio Demikelis i "namestio" je Argentincu pravo na volej, koji je bio nedobrabnjiv. To je bio ukupno 19. gol Kun Aguera na 20 utakmica u svim takmičenjima, i time je potvrdio da je definitvno jedan od najboljih napadača trenutno na Ostrvu, pogotovo imajući u vidu da je za celu prošlu sezonu 17 puta zatresao mreže protivnika.

Ipak, Arsenal je tragao za svojom šansom na "Etihadu", i na najbolji način je iskoristio onog trenutka kada je Jaja Ture izgubio loptu na sredini terena. Defanzivcu domaćih je Remzi ukrao loptu, koji je našao Ozila, a ovaj Tia Volkota da u 31. minutu donese izjednačenje svojim prvim pogotokom u Premijer ligi ove sezone.

Volkot ipak nije najavio preokret, naprotiv. Siti je u novo vođstvo došao u 39. minutu, kada je Negredo konačno posle nekoliko izglednih šansi savladao Pantilimona. Ture je započeo akciju, na desnoj strani je našao Zabaletu koji je odlično primio loptu, taman da ispred gola Negredu namesti siguran pogodak, sedmi ove sezone.

Odmah posle gola, Košćelni je iznet na nosilima zbog povrede levog kolena, a Arsen Venger je umesto njega na teren poslao Vermalena. Početkom drugog poluvremena, i Kun Aguero je morao da napusti teren, a zamenio ga je Hesus Navas.

Spektakl nije "jenjavao" u nastavku!

Arsenal je tek naizgled položio oružje u 51. minutu, kada je Fernandinjo postigao jako lep gol za vođstvo 3:1.

Ali svega desetak minuta kasnije, Volkot postaje dvostruki strelac novim, atrkativnim pogotkom u dalji ugao i održava nadu gostiju.

Četvrti koji se upisao u strelce Mančester Sitija bio je Silva, svojim trećim golom na četiri prethodne utakmice. Toliko je Silva lako uspeo da savlada Pantilimona, odbrana Arsenala je previše kasnila. To je već demotivisalo "tobdžije", što se videlo po lošijim akcijama u nastavku.

U finišu je Arsenal bio potpuno razbijen, pa je Sitiju lako bilo da postigne pogodak preko Fernandinja, kojim je rešen ovaj 183. susret između Sitija i Arsenala. Ali nije bio kraj!

U zaustavnom vremenu je Mertezaker uspeo da po treći put zaterse mrežu "građana", a odmah u narednom napadu su domaći dobili penal, koji je uspešno izveo Jaja Ture!

Fennomenalna utakmica je završena rezultatom 6:3, što je osma pobeda Sitija na svom terenu. Gol razlika više nego impresivna na Etihadu - 35:5!

PREMIJER LIGA, 16. kolo

Subota

Mančester Siti – Arsenal 6:3

(Kun Aguero 14, Negredo 39, Fernandinjo 51, 88, Silva 66, Jaja Ture 90+6 – Volkot 31,63, Mertezaker 90+4)

Kardif Siti – Vest Bromvič Albion 1:0

(Vitingem 66.)

Čelsi – Kristal Palas 2:1

(Tores 16, Ramireš 35. – Šamak 29.)

Everton – Fulam 4:1

(Osman 18, Koleman 73, Beri 88, Miraljas 90+1 – Berbatov 67.p.)

Njuksl – Sautempton 1:1

(Gugran 27. – Rodrigez 65.)

Vest Hem – Sanderlend 0:0

Hal – Stouk 0:0

Nedelja

Aston Vila – Mančester Junajted 14.30

Norič – Svonsi 14.30

Totenhem – Liverpul 17.00

Tabela: Arsenal 35, Čelsi 33, Mančester Siti 32, Everton 31, Liverpul 30, Totenhem 27…

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čvarkov

    14. decembar 2013 | 16:08

    Na Siti uvek igram 1&5+ kad igraju kod kuce, gaze sve redom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA