Hukić nije uspeo, Povjetkin ostaje neporaženi šampion

Većinskom odlukom sudija, Rus odbranio titulu u teškoj kategoriji, verzija VBA

  • 0

Nemac Marko Huk, rođen u Sjenici kao Muamer Hukić, nije uspeo da osvoji titulu šampiona sveta teške kategorije u verziji Svetske bokserske asocijacije (VBA), pošto je na poene izgubio od branioca titule Aleksandra Povjetkina iz Rusije u "Porše areni" u Štutgartu.

Hukić je pred kraj meča u nekoliko navrata saterivao džinovskog Rusa u konopce, ali nije imao snage da mu zada završni udarac. Pošto je u uvodnim rundama Rus stekao malu prednost, sudije su mu na kraju dodelile pobedu, koja ipak nije bila jednoglasna. Belgijijski sudija Filip Verbek glasao je 114:114, dok su Englez Džon Kojl i Stenli Hristodulu iz Južnoafričke Republike dali prednost Povjetkinu - 116:113, odnosno 116:112.

Hukić je inače pre meča primio preteće pismo u kojem ga pozivaju da "se vrati otkud je došao ili će mu biti kraj", pa je možda i to uticalo na njegovo izdanje u "Porše areni".

"Lovićemo te sve dok te ne ulovimo. I tvoja porodica je u opasnosti. Dosta nam je tvoje bahatosti. Vrati se tamo otkuda si došao ili će ovo biti tvoj kraj ", stoji u pismu.

- Nikoga se i ničega ne bojim, ali strah me je za moju porodicu - poručio je Hukić kada je slučaj prijavio policiji.

(Telegraf.rs / foto: Danijel Maurer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA