ZVEZDA PALA U SKOPLJU: Hrabri MZT srušio lidera ABA lige (FOTO)

Zahvaljujući boljoj koncentraciji u finišu meča domaći tim rezultatom 65:58 naneo treći poraz ''crveno - belima'' u regionalnom takmičenju

  • 23

Lider ABA lige je stao u Skoplju! Uprkos odličnoj formi u kojoj se nalaze košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da zabeleže i šesti uzastopni trijumf u ABA ligi pošto su u 12. kolu poraženi od MZT-a rezultatom 65:58.

Domaći tim je tokom čitavog meča bio u vođstvu i u meču, ne tako lepom za gledanje, uspeli su da zabeleže peti trijumf u regionalnom takmičenju uz sedam poraza, a najzaslužniji za to bili su Kejn Dejvis, koji je ubacio 19 poena, i Marinković sa 11 ubačenih koševa.

Ključni momenat meča dogodio se u poslednjem minutu, pri rezultatu 58:58, kada je Zvezda imala kontru tri na jedan, ali je Dženkins odlučio da šutira za tri poena i - promašio. Nakon toga usledili su nove greške ''crveno - belih'' u napadu što je MZT iskoristio za važan trijumf.

MZT je tokom čitavog meča bio u vođstvu što govori i to da je posle svake četvrtine imao prednost na svojoj strani. Zvezda je solidno odigrala odbranu, ali zato u napadu nisu mogli ništa da pogode - samo četiri trojke iz 16 pokušaja i 44 odsto šuta za dva poena, s tim da su imali oko 20 izgubljenih lopti.

Najefikasniji igrač meča bio je Dejvis sa 19 poena. Marinković je dodao 11, a Sinovec i Gečevski po devet. S druge strane Nelson je ubacio 13, Katić 12, a Dženkins 111 poena. U Zvezdi je najviše podbacio Šilb (dva poena) koji gotovo i nije igrao u drugom delu zbog loše partije u prvom poluvremenu.

Kao što se i očekivalo, na početku je viđena tvrda igra sa obe strane. Zvezda je povela poenima Lazića, ali je MZT preko Gečevskog stigao do 8:7 uz čak sedam poena makedonskog reprezentativca. Veliki problem ekipama predstavljao je klizav teren s obzirom na to da je viđeno dosta grešaka u napadu.

Najlepši momenat meča viđen je u sedmom minutu kada je Nelson izigrao čitavu odbranu i zakucavanjem posterizovao odbranu MZT-a. Međutim ni to nije bilo dovoljno za vođstvo posle deset minuta jer je Lučić poenima sa slobodnih bacanja doneo prednost svom timu - 18:17.

Spor ritam iz prve preneo se i na drugu četvrtinu. Prvi poeni su viđeni tek posle dva i po minuta kada je Dženkins pogodio za +1 Zvezde, ali je potom usledila serija MZT-a od 7-0 čime se domaći tim odlepio na 25:19. Uspeli su ''crveno - beli'' da se približe na -2 zahvaljujući dvocifrenom Katiću (11), ali greške u napadu kao i zbunjenost u odbrani koštala je Zvezdu novog minusa.

Jako loše poluvreme Blejka Šilba koji je za 14 minuta ubacio samo dva poena uz tri lične greške, a upravo preko njega je najviše škripalo u odbrani. Poenima Gečevskog, ukupno 11, MZT je stigao na +8 na poluvremenu - 36:28.

Odlično je Zvezda otvorila treću četvrtinu. Serijom 7-0, zahvaljujući Nelsonu u Radenoviću, gosti su istopili prednost MZT-a na samo -1. Seriju ''crveno - belih'' zaustavili su tehnički problemi u dvorani ''Boris Trajkovski'' kada su se javili problemi sa semaforom u 34. minutu posle čega MZT ponovo vraća vođstvo na svoju stranu.

Pokušavao je Radonjić defanzivnom petorkom da umiri šuteve MZT-a iz daljine, ali kiks Lazića, kada je faulirao Sinoveca pri šutu za tri poena, ponovo je odlepila Makedonce. Međutim, Simonović kapitenski vraća trojku za izjednačenje, ali tri poena Marinkovića u dva napada donela su vođstvo domaćem timu nakon 30 minuta - 49:46.

Zvezda je i poslednji period otvorila bolje i došla do prednosti od 52:49, ali su se Makedonci vrlko brzo vratili i dugo je na snazi bio nerešen rezultat sve do pomenutog poslednjeg minuta kada je MZT iskoristio greške ''crveno - belih'' za petu pobedu u ABA ligi - 65:58.

ABA liga, 12. kolo:

Subota:

Igokea – Cedevita 96:89 (produžetak)

Cibona – Široki 91:80

Krka – Olimpija 67:63 (produžetak)

Zadar – Radnički 89:76

Mega Vizura – Solnok 95:89

Nedelja:

MZT Skopje  – Crvena zvezda 65:58

Partizan NIS – Budućnost 72:65

Tabela: Crvena zvezda 9/3, Partizan NIS 9/3 , Igokea 8/4, Cedevita 8/4, Cibona 8/4, Budućnost 7/5, Krka 5/7, Zadar 5/7, Mega Vizura 6/6, MZT Skoplje 5/7 , Radnički 4/8, Solnok 4/8, Olimpija 3/9, Široki 3/9

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    15. decembar 2013 | 19:02

    Slavni EVROLIGASKI klub MZT ili MTZ oprostite ne mogu da zapamtim tacan naziv CUVENOG kluba pobedila DRZAVNI EKSPERIMENT MUTANT klub FMPCZBGDRVO... aahhhaahhhaa DZABA VAM NOVCI.... PARTIZAN NAJVECI SRPSKI BREND !!!

  • Mirko

    15. decembar 2013 | 19:13

    Prava steta za CZBG sto Vukoicic nije ostao trener MZT-a pa da ih pusti!

  • SIKTER

    15. decembar 2013 | 20:40

    Komsinice, pocela si da siris noge. Neka neka tek si pocela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA