SJAJAN VIKEND SRBA: Rešetali Mitar, Šćepa, Žiga, Lekić... (VIDEO)

Naši interanacionalci širom Evrope imali veoma zapažene uloge u svojim klubovima. Golove postizali Matić, Sulejmani, Tadić, Mitrović, Žigić, Lekić, Vukić, Šćepović...

  • 3

Novog selektora reprezentacije Srbije čekaju slatke muke. Srpski internacionalci bili su veoma zapaženi ovog vikenda. Golove su postizali  Tadić, Mitrović, Žigić, Lekić, Vukić, Šćepović, Matić, Sujemani, dok su ostali imali značajne minutaže u dresovima svojih klubova.

Tvente je trijumfom protiv Go Ahed Iglsa od 3:1 održao korak sa vodećim Viteseom, a Dušan Tadić je prelepim pogotkom iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat na ovom meču. Ovo je Tadiću sedmi gol ove sezone.

Nikola Žigić nastavlja sa dobrim partijama u dresu Birmingema. On je u trijumfu svoje ekipe na gostovanje u Bormautu postigao drugi gol i tako overio pobedu svoje ekipe. Žigić je trenutno na brojci od četiri postignuta gola ove sezone.

Aleksandar Mitrović je ponovo doneo pobedu svojoj ekipi, pogotkom u 76.minutu. Anderleht je posle preokreta savladao Gent na gostovanju rezultatom 2:1. Popularnom "Mitru" ovo je deveti gol u belgijskom prvenstvu.

Zvonimir Vukić ima zapaženu ulogu u dresu Paok-a ove sezone. Solunski crno-beli su slavili na gostovanju protiv Kaloni rezultatom 5:2, a Vukić je postigao peti gol svoje ekipe.

Ekipa Sporting Hihona sve je bliža povratku u prvu špansku ligu, a najzaslužniji za to je srpski napadački tandem Šćepović-Lekić. Njih dvojica su u pobedi svoje ekipe protiv Mirandesa od 3:2, postigli sva tri gola. Stefan Šćepović je postigao dva, dok je bivši napadač Crvene zvezde postigao jedan pogodak.

Srpska kolonija obezbedila je Benfiki novi trijumf u portugalskoj ligi. Portugalski "orlovi" su slavili na gostovanju protiv Olhanenesea rezultatom 3:2, a Matić i Sulejmani su postigli odlučujuće golove. Fejsa je odigrao ceo mek, dok Filip Đuričić i Lazar Marković nisu bili u kombinaciji za meč zbog povreda.

Zapaženi su bili i ostali srpski fudbaleri. U trijumfu Sampdorije koju trenira Siniša Mihajlović, Nenad Krstičić je odigrao svih devedeset minuta. Dušan Basta i Željko Brkić su odigrali ceo meč za Udineze, kao i Ivan Maksimović za Torino. Filip Đorđević nije pomogao Nantu da izbegne poraz od Tuluza.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA