Silvio Berluskoni prodaje klub posle 27 godina?!

Italijanski novinar tvrdi da porodica bivšeg italijanskog premijera želi da ga ubedi da proda klub sa "San Sira", a najozbiljniji kandidat za kupovinu je predsednik Sasuola

  • 1

BOMBA! Bivši italijanski premijer i dugogodišnji vlasnik fudbalskog kluba Milan, Silvio Berluskoni, odlučio je da proda klub posle 27 godina!

Ovu informaciju objavio je italijanski novinar koji je dobro upućen u dešavanja u milanskom klubu, pozivajući se na reči svojih izvora da "je dogovor blizu, ali još nije postignut" . Jedan od najozbiljnijih kandidata je Đorđo Skvinzi, predsednik Sasuola, kluba koji se ove godine vratio u Seriju A. Skvinzi je inače veliki obožavalac Milana.

Porodica Berluskoni je još pre četiri godine želela da proda klub, ali je Silvio odustao jer su mu tako savetovali njegova ćerka Barbara, koja je zadužena za finansije porodične kompanije, i njegov brat Pjersilvo.

"Tada je bilo zainteresovanih kineskih biznismena, koji su dali ponudu, ali je odgovor bio 'Ne, hvala'. Ipak, tokom naredne tri godine, neko je i dalje bio zainteresovan za poslovanje Milana, koje nije bilo baš na najboljem nivou", piše novinar italijanskog sajta.

Skvinzi je predsednik "Mapei Grupe", čiji je cilj da se u naredne dve godine dokopa svih 100 odsto akcija slavnog kluba. Ipak, to neće biti tako brz proces kao kada je indoženaski mogul Tohir preuzeo Inter. Pre tri godine Skvinzi je neočekivano ušao na sastanak odbora Milana i ponudio novac za određeni broj akcija u klubu. Navodno, bio je spreman da investira između 350 i 400 miliona evra. U međuvremenu je ovaj biznismen preuzeo Sasuolo i preporodio ga, jer ovaj klub nije imao ni stadion ni navijače.

Novinar smatra da će ovaj put porodica Berluskoni uspeti da ubedi Silvija da proda klub, jer u poslednje vreme, osim ćerke Barbare, niko u porodici nije preterano zainteresovan za klub, koji generalno finansijski stoji loše. Berluskoniju bi predložio da bude počasni predsednik kluba, a Skvinzi u planu ima i da izgradi stadion koji će biti van Milana.

"Jedna stvar je sigurna: ne možemo da zamislimo Milan bez Berluskonija. Ali isto tako nismo mogli da zamislimo Inter bez Moratija", zaključuje italijanski novinar.

Nije poznato da li su ovi navodi u direktnoj vezi sa "klimavom" pozicijom potpredsednika kluba Adrijana Galijanija, za kog se govori da je blizu odlaska sa te funkcije.

Podsetimo, drugi milanski klub, Inter, nedavno je prodat indonežanskom biznismenu Eriku Tohiru.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GaGo

    16. decembar 2013 | 13:58

    Koliko sam cuo kupice ga albanski milioner Taçi Oil...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA