DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Srpkinje u četvrtfinalu SP golom u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Srpske rukometašice dominirale tokom celog meča protiv Južne Koreje, a na kraju jedva izborile plasman u četvrtfinale pogotkom Jelene Erić za 28:27. U narednoj rundi protivnik Norveška, olimpijski i svetski šampion

  • 8

Srpske rukometašice upešno su krenule u borbe u nokaut fazi na Svetskom prvenstvu i u osmini finala savladale su Južnu koreju 28:27.

Srpkinje su dominirale svih 60 minuta, ali padovi u igri mogli su da ih koštaju potraza i eliminacije. Južna koreja nijednom nije povela, a prvi pt je stigla do izjednačenja u 57. minutu, 25:25. Izjednačena borba nastavila se do samog kraja, kada je Jelena Erić svojim prvim golom na meču donela pobedu, doslovno u poslednjoj sekundi.

Andrea Lekić sa osam golova bila je najefikasnija u našem timu, Jelena Popović i Sanja Damnjanović postigle su po šest, Katarina Krpež četiri, Dragana Cvijić tri  i Jelena Erić jedan. Svakako se mora istaći i golman Katarina Tomašević koja je imala mnoštvo sjajnih odbrana.

Kod Korejki, za koje je dosuđeno čak devet sedmeraca, Jung je postigla osam golova, sve prilikom izvođenja najstrože kazne.

Ovim trijumfom Srpkinje su izborile plasman u narednu rundu, gde ih čeka Norveška, svetski i olimpijski šampion, koja je savladala Češku 31:21. U četvrtfinalu, koje je na programu 18. decembra, igraće u Novom Sadu Francuska – Poljska (17.30) i Nemačka – Danska (20.15), a u Beogradu Brazil - Mađarska (17.30) i Srbija - Norveška (20.15)

Prethodno su u osmini finala Brazilke pobedile Holandiju 29:23, Mađarice su savladale Španiju, dok su u mečevima odigranim u nedelju zabeleženi sledeći rezultati: Nemačka – Angola 29:21, Poljska – Rumunija 31:29,Francuska – Japan 27:19 i Danska – Crna Gora 22:21.

Početak utakmice u znaku odbrana i golmana, Srpkinje u četvrtom minutu prve postižu gol. Prvih desetak minuta protiču u dominaciji naših devojaka koje drže gol-dva prednosti.

Nadalje prednost lagano raste na četiri razlike, dok Katarina Tomašević sjajno brani mrežu Srbije.

Kada se činilo da sve ide kao podmazano, u završnici prvog poluvremena pad u igri Srbije, dosta grešaka u napadu i sa tri uzastopna gola Južna Koreja smanjuje sa 13:9 na 13:12 i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

U poslednjih osam i po minuta prvog perioda selekcija Srbije postigla je samo jedan gol,  a strelac je bila Andrea Lekić po četvrti put.

Kada je meč nastavljen ponovo se čekalo da se mreža prvi put zatrese, srećom Jeleni Popović je prvoj to pošlo za rukom u 33. minutu i naše su povele 14:12. Srpkinje kao da su namirisale krv, predost je opet podignuta na četiri razlike, a Korejke su tek iz sedmerca koji je bio posledica brojčane prednosti posle više od šest minuta prvi put savladale Tomaševićevu.

Kod 17:14 meč je prekinut, a publika je opomenuta da ne ometa rukometašice Koreje laserima.

Prvim golom Andree Lekić u nastavku, njenim petim ukupno, Srbija prvi put stiče pet pogodaka prednosti, 19:14, uskoro je bilo i šest razlike.

Azijatkinje se nisu predale i ponovo su doodale gas u završnici stigle su u 57. minutu do prvog izjednačenja, 25:25. Andrea Lekić donosi ponovo prednost Srpkinjama, a posle novog izjednačenja i Sanja Damnjanović.

Minut i dve sekunde pre kraja stekli smo brojčanu prednost posle prekršaja rivalki, ali Ognjenovićeva je pogodila stativu. Korejke su stigle do novog egala, ali Jelena Erić bukvalno u poslednji čas donela je pobedu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    16. decembar 2013 | 21:30

    Živim za dan kad će Kovinjalo u penziju! K'o ptica zloslutnica!!!

  • Goran

    16. decembar 2013 | 22:53

    Po cikaskom vremenuu 13:15 u Srbiji 8:15 pozdrav za ninu od Gorana iz cikaga sretna nova godina

  • Nininanina

    16. decembar 2013 | 22:36

    U koliko sati se igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA