Maskota najavila pobedu Bostona, Klipersi proslavili povratak kući (VIDEO)

Seltiksi slavili protiv Minesote sa rezultatom 101:97 na krilima sjajnog Salindžera * Klipersi posle sedam gostovanja deklasirali Sparse kod kuće * Povreda Džejma i 30 poena u meču sa Jutom

  • 0

Šou maskote ''Lakija'' na tajm-autu početkom poslednje deonice NBA meča između Bostona i Minesote bio je uvertira za šou Džareda Salindžera koji je sa 15 poena i šest skokova u četvrtoj četvrtini doneo pobedu domaćem timu sa rezultatom 101:97.

Salindžer je na kraju sakupio 24 poena i 11 skokova čime je anulirao fenomenalnu igru Kevina Lava s druge strane, koji je ubacio 27 poena uz 14 skokova. Ključni momenat meča dogodio se na nešto više od dva minuta do kraja kada je Salindžer pogodio trojku i odveo svoj tim na nedostižnu prednost.

Pored njega, u ekipi Bostona su se istakli i Bredli sa 19 odnosno Kravford sa 15 ubačenih poena. U taboru Minesote ispod očekivanog odigrali su Nikola Peković i Riki Rubio što je jedan od razloga poraza Vulvsa. Crnogorac je imao 13 dok je Rubio ubacio samo šest poena.

Idealanu proslavu povratka kući imali su LA Klipersi. Izabranici Doka Riversa, nakon sedam mečeva u gostima, vratili su se u ''Stejpls Centar'' i oduvali San Antonio Sparse sa rezultatom 115:92.

Junaci trijumfa bili su Blejk Grifin sa 27 poena i devet skokova i Kris pol koji je ubacio 23 poena uz osam skokova i sedam asistencija. ''Mamuzama'' nisu pomogle ni odlične partije veterana Tima Dankana i Manua Đinobilija. Džin iz Teksasa je ostvario dabl-dabl učinak od 17 poena i 11 skokova dok je Argentinac ''nakapao'' 16 poena.

Pobedom protiv Jute rezultatom 117:94 košarkaši Majamija su pokazali da im leže ekipe sa zapada pošto im je ovo bio 17. vezani trijumf protiv zapadnjaka. Bila je to noć gde je najbolji trio ''Vreline'' (Džejms, Vejd i Boš ) popravljao košgeterski učinak. Kralj Džejms je za 33 minuta ubacio 30 poena uz neverovatnih devet skokova i asistencija dok se nije povredio sredinom trećeg perioda kada je nezgodno izvrnuo članak.

Dvejn Vejd je ubacio 27 poena, a centra Majamija Kris Boš je dodao sedam poena manje i meč je završio sa brojem 20 ispred poenterskog salda. S druge strane meč karijere je odigrao Alek Burks koji je ubacio 31 poen protiv šampiona.

NBA rezultati:

Indijana - Detroit 96:101

Atlanta - LA Lejkersi 114.100

Boston - Minesota 101:97

Majami - Juta 117: 94

Bruklin - Filadelfija 130:94

Njujork Niksi - Vašington 101:102

Čikago - Orlando 82:83

LA Klipersi - San Antonio 115:92

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA