Treneri u Premijer ligi traju godinu dana!

Trener Sautemptona Maurisio Poketino, koji vodi ovu ekipu samo 332 dana, ušao je u top 10 aktuelnih trenera koji su najduže na klupi neke ekipe

  • 1

Nakon otkaza koji je Totenhem uručio Andreu Viljašu Boašu u ponedeljak, engleski mediji su napravili istraživanje o tome koliko prosečno jedan menadžer provede vremena na klupi jednog kluba u Premijer ligi i došli do rezultata koje mnogi nisu očekivali. Jedan od zaključaka istraživanja je da su, kada se ne bi računao Arsen Venger, ostali aktuelni treneri proveli tek nekoliko dana više od godine na klupi svojih klubova.

Od početka ove sezone pet od 20 timova je promenilo svoje šefove stručnog štaba, a još nije odigrano ni 50% utakmica. Od trenera koji su trenutno na klupi klubova iz najjače lige Engleske, njih 11 vodi svoj tim manje od godinu dana, dok je Arsen Venger jedini menadžer koji trenira jednu ekipu duže od tri godine.

U globalu, prosečno vreme koje treneri u Premijer ligi provode kao šefovi stručnih štabova jednog kluba jeste 668 dana, ali kada bi se iz statistike isključio trener Arsenala koji je na mestu prvog trenera tobdžija od 1996. godine, broj dana koliko traju treneri na Ostrvu pada na 372.

Najbolji primer za ovo jeste i da trener Sautemptona Maurisio Poketino, koji vodi ovu ekipu samo 332 dana. On je ušao u top 10 aktuelnih trenera koji su najduže na klupi neke ekipe.

Možda smo mislili da treneri u Srbiji koji vode timove traju koliko jedna polusezona i manje, ali očigledno i u jednoj od najjačih liga na svetu tolerancija za šefove stručnih štabova nije visoka i čim ne uspeju da ostvare rezultate koje vlasnici klubova očekuju od njih, već mogu da pakuju kofere i traže nov angažman.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vinci

    17. decembar 2013 | 17:52

    Andre Vila Boas je cista prevara, on moze da trenira u Portugalu neke ekipe ali za njega Chelzi , Totenham je ipak ozbiljno. Covek ima 35 godina , cim je gusto on pocne da se trese. Murinju je bio potrcko obicàn tako da mislim da sa Andre Vila Boasom je dosta, da se ne lazemo covek nije za taj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA