Junakinja meča sa Korejom Jelena Erić: Gol kao trojka Saleta Đorđevića! (VIDEO)

- Davala sam slične golove u klubu, ali to ne može da se poredi sa reprezentacijom, osećaj je jedinstven. Nadam se da će protiv Norveške biti više od 13.000 navijača i da ćemo srušiti rekord po poseti - rekla je rukometašica Srbije

  • 0

Srpska rukometašica Jelena Erić ni dan posle plasmana u četvrtfinale ne može da veruje da je postigla gol koji je doneo trijumf našoj selekciji.

Erićeva je dve sekunde pre kraja osmine finala SP sa Korejom postigla gol u stilu Saše Đorđevića, koji je trojkama donosio pobede srpskim košarkašima.

- Davala sam u klubovima slične golove ali nikad u reprezentaciji i zato je osećaj fenomenalan jer nije isto kao u klubu. Ceca (Svetlana Ognjenović prim. aut.) mi je rekla "šutni, šutni", znala sam da nema vremena i samo sam pustila loptu.

Na pitanje može li da se uporedi njen gol sa trojkom u košarci, Erićeva je rekla:

- Pa tako nekako da, može da se kaže tako, ali istina je retko se dešava u rukometu.

ŽELIM OPROŠTAJ OD RUKOMETA SA MEDALJOM

U četvrtfinalu našu selekciju čeka Norveška, aktuelni svetski prvak, a Erićeva smatra da ta ekipa nije nepobediva.

Evropska su ekipa, za promenu, jer smo imali nekoliko mečeva sa azijskim ekipama, koje su mngo brže nego evropske. Ali ako smo njih mogli da pobedimo, ne vidim razlog zašto ne bismo pobedili i Norvešku.

- Prošle godine su nas pobedile sa dva gola, možda je vreme za osvetu - objašnava srpska rukometašica.

Publika je ispunila Kombank Arenu u osmini finala (oko 12.000 ljudi), a naša rukometašica se nada da će na četvrtfinalu biti još više navijača i da će možda pasti rekord.

- Nadam se da će doći navijači u velikom broju i da će pasti rekord.

Malo ljudi zna da je ovo oproštajno takmičenje u nacionalnom dresu za Jelenu Erić, a ona ističe da bi bilo super da se oprosti sa medaljom oko vrata.

- Tačno je da u maju završavam karijeru, neću više igrati rukomet, ali bih volela da ostanem u rukometu. Kvalifikacije za sledeće svetsko prvenstvo su u martu, pa ako selektor želi da me pozove na spisak, u redu je, ali ja definitivno završavam. Tako da bi bilo baš lepo da se oprostim od reprezentacije sa medaljom - poručila je Erićeva.

D. Stojmenović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA