Milorad Kosanović preuzima Vojvodinu?

Dobre šanse da nasledi Marka Nikolića, koji je preuzeo Partizan, ima iskusni stručnjak, koji je 1989. učestvovao u osvajanju titulen sa pozicije direktora novosadskog kluba

  • 3

Odlaskom Marka Nikolića u Partizan ostalo je upražnjeno mesto šefa struke u FK Vojvodina, a izgleda da će Novosađani poverenje ukazati iskusnom Miloradu Kosanoviću (62) koji je bio direktor kluba kada je osvojena titula 1989, a kasnije i trener prvog tima. Kosanović je nedavno preuzeo Olimpiju iz Ljubljane pa bi to bio iznenađujući epilog.

Zanimljivo je da u Vojvodini već imaju jednog Kosanovića, Milana, trenera omladinskog pogona. On je takođe pominjan kao mogući naslednik Nikolića, ali u klubu su izgleda rešili da se oslone na starijeg prezimenjaka, koji je u dva navrata bio i trener Crvene zvezde, a najveće uspehe ostvario je u Kini.

- Glavni motiv je, naravno, veliko znanje i iskustvo Milorada Kosanovića, ali računamo i na to da je on Novosađanin i da odlično poznaje stanje u klubu i kompletan igrački potencijal. To bi moglo da bude presudno u slučaju da se u prolećni deo prvenstva uđe sa ekipom u kojoj će dominirati njeni mladi igrači - izjavio je za Sport neimenovani poznavalac situacije.

Mogućnost da “lale” u prolećni deo sezone uđu sa znatno redukovanim igračkim kadrom pominje se, inače, zbog finansijskih problema (dugovi kluba procenjuju se na oko pet miliona evra), pa je “zeleno svetlo” za odlazak već dato Trajkoviću, Škuletiću, Alivodiću, Vukčeviću, Vranješu, Poletanoviću, Radoji...

U klubu nisu hteli da komentarišu imena koja su ovih dana pominjana.

- Ideja je da novi trener bude predstavljen javnosti na novogodišnjem koktelu, planiranom za 26. decembar. Već smo razgovarali sa više kandidata i takvih razgovora biće i narednih dana - rekao je menadžer Zoran pavlović kojem je uprava kluba poverila opertaivne poslove vezane za dovođenje novog trenera.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Izvor: Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA