Oklahoma i bez patika melje rivale, Brajant ''ujeo'' Grizlije, Nedović bez učinka (VIDEO)

''Gromovi'' zabeležili i sedmi uzastopni trijumf na krilima Durenta i Vestbruka * Brajant se polako vraća i sa 21 poenom najavio pobedu Lejkersa

  • 0

Oklahoma je u velikom naletu! Zahvaljujući Kevinu Durentu i Raselu Vestbruku ''gromovi'' su slavili u gostima protiv Denvera sa rezultatom 105: 93, u NBA meču u kojem je Redži Džekson ostao bez patike tokom igre, što dodatno govori o visokom tempu utakmice.

Serž Ibaka se sa 11 uvodnih poena pobrinuo za dobar start Oklahome, a Durent i Vestbruk su bili zaduženi za finiš i sedmi uzastopni trijumf. Durent je na kraju sakupio 30 poena dok je Vestbruk stao na 21. ubačenom košu, ali i 13 skokova. Ibaka je dodao 17, a Džekson osam poena.

- Bila je ovo dobra utakmica - rekao je Durent, koji je po 12. put ove sezone postigao više od 30 poena, što je najviše u NBA ligi, i dodao:

- Svaka pobeda na ovom putu je teška, a mi smo igrali protiv ekipe koja je odlična na svom parketu.

Najbolji u domaćem timu bio je Džej Džej Hikson, koji je ostvario dabl-dabl učinak od 20 poena i 14 skokova. Pratio ga je Taj Loson sa 17 poena odnosno 13 asistencija.

Ljudi, čuvajte se, Brajant se vraća! To je poruka koju je ''crna mamba'' poslala iz Memfisa gde je ujeo "grizlije" i sa 21 poenom bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Los Anđeles Lejkersa sa rezultatom 96:92. Ponavljamo, jedan od najzaslužnijih jer je fenomenalnu partiju odigrao i Pau Gasol sa 21 poenom i devet asistencija na kraju.

- Znam da se vraćam polako, pogotovo kad odigram tako dobro protiv odbrane kakvu igra Toni Alen - rekao je Brajant na kraju meča. Gasola i Brajanta poenima su pratili Nik Jang sa 18 i Džodi Meks sa 13 ubačenih koševa.

Memfisu nije pomogao ni rekord sezone Zeka Rendolfa koji je ubacio 18 poena uz 16 skokova, ali treba dodati i to da su "grizliji" bili lišeni pomoći mlađeg od braće Gasol - Marka.

Stiven Kari i Dejvid Li su bili nezaustavljivi u pobedi Golden Stejta protiv Nju Orleansa sa rezultatom 104:93 i na pravi način poželeli povratak u tim Andreu Igudali koji se vratio na parket posle duge pauze zbog povrede. Srpski internacionalac Nemanja Nedović je odigrao tri i po minuta i osim jedne lične greške nije imao učinka.

Kari i Li su meč završili sa dabl-dabl učinkom dok je Igudala za 17 minuta ubacio samo dva poena. Najefikasniji Kari zabeležio je 28 poena i 12 asistencija dok je Li dao sedam poena manje plus 17 skokova.

NBA rezultati:

Klivlend - Portland 116:119

Šarlot - Sakramento 95:87

Memfis - LA Lejkersi 92:96

Denver - Oklahoma Siti 93:105

Golden Stejt  -Nju Orleans 104:93

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA