SANJA NE MENJA PATIKE I OTKRIVA: Pevamo i "Čke beogradske"! (VIDEO)

Levi bek srpske reprezentacije je bila jedna od najefikasnijih na utakmici sa Norvežankama, a igrala je u patikama koje su pukle na prethodnom meču sa Južnom Korejom. Novinarima je otkrila i koje pesme slušaju naše heroine kako bi se motivisale pred mečeve na Svetskom prvenstvu

  • 6

Kakva je samo gungula bila posle fantastične pobede srpskih rukometašica, koje su boljom igrom u drugom poluvremenu četvrtfinala Svetskog prvenstva skinule sa svetskog trona veliku Norvešku i obezbedile borbu za medalju!

Jedna od najboljih igračica sa osam postignutih golova Sanja Damnjanović ponovo je sa istim osmehom kao posle osmine finala protiv Južne Koreje bila u miks zoni, ali i u istim patikama koje su na tom meču pukle.

- Evo jedne, evo druge! Ne menjam ih. Opet ih lepim i opet ih ne menjam - rekla je presrećna Damnjanovićeva dok su iza nje prolazile uplakane Norvežanke.

- Malo smo ušli nervozno u utakmicu. Nisam osetila onu moć kao što je bilo u uvodnim minutima protiv Koreje, i kako smo počeli da se dižemo, to je bilo bolje. Uspeli smo da se vratimo. Krenuli smo drugo poluvreme, opet smo pali, a kad smo se vratili znala sam da nema šanse da nas pobede. Jer je bolje kad ih mi stižemo sa tri-četiri gola, one su još opasnije kad stižu, gaze do kraja. Ljudi, pobedili smo svetskog, olimpijskog (šampiona)... one imaju toliko medalja više nego ja godina - kroz smeh je govorila Sanja.

- Prekinuta je njihova dominacija, nadam se da je i tome kraj. Naravno, sve čestitke reprezentaciji Norveške, ali ovo veče smo stvarno bile bolje.

I posle velike pobede treba se što pre spustiti na zemlju, jer su naše rukometašice svesne da je Poljska nezgodan protivnik.

- Moramo da spustimo euforiju. Poljska je jako kvalitetna reprezentacija, bukvalno iznenađenje prvenstva i nisu slučajno u polufinalu. Pobedile su veliku Francusku - ... i ovde je Sanja morala da prekine svoj odgovor da bi se sa "Thank you" zahvalila Norvežanki koja je prolazila iza nje i čestitala joj.

- Tako da, treba ići mnogo hrabrije, sa puno respekta i da se ne dogodi prošle godine Crna Gora. Evo sad, kako prolaze igračice, stvarno to su sve koje imaju toliko utakmica u nogama i medalja, da je stvarno čudo...

Levi bek Srbije otkrila je i koji je to repertoar pesama kojima igračice podižu moral.

- Bilo je naše prebrojavanje, pa pesme "Svi su tu kao nekada", "Ovo će biti dobra noć predosećam", i "Ova noć ima čudnu moć"... i "Čke beogradske"... ups! - ponovo je Damnjanovićeva nasmejala sve prisutne, a onda se osvrnula i na uloge Nišavićeve i Živkovićeve u preokretu.

- Ceca (Ognjenović) je sjajno krilo, večeras možda nije bilo njeno veče. Ja sam znala da je Niške isto u formi, i kad je Ceca promašila drugi put, znala sam da će Niške ući i dati jer ne poznaje toliko Lunde, pametno šutira. Žile je jedan mladi igrač, pametan, ne prodaje lopte, tako da unosi živosti. Odbrana nas je mučila prvo poluvreme, imalo smo mnogo pasova na pivotmena, zezala nas je pozicija i uvek bio ispred nas. Kad smo to popravile u drugom poluvremenu, onda one nisu imale rešenja.

Sanja i Andrea su promašivale sedmerce, ali ne i Dragana Cvijić.

- Promašile smo tri sedmerca, Lunde zna i mene i Andreu. Bojala sam se i Cvija kad je šutirala jer smo svi do tada promašili i svaka čast, ispala je hrabra. Bože moj, kad nekom ne ide, tu je drugi da sve otvori - rekla je Damnjanovićeva i pohvalila publiku.

- Svaka utakmica sve bolje i bolje. Malo smo bili lenji, ali dobro znamo mi kako privlačimo publiku. Ovo je neki poziv za ubuduće, možda za neke kvalifikacije, pošto smo do sada igrale u manjim gradovima baš zbog te publike - rekla je Sanja Damnjanović i za meč sa Poljakinjama poručila:

- Neka tuče srce, ali da budemo hladne glave!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA