SVEMOĆNA KATARINA: Nema tog nokauta koji će me sprečiti da branim! (VIDEO)

- Ne postoji lopta koja može da me pogodi bilo gde kako bi me sprečila da branim za našu zemlju - kaže "ministarka odbrane", koja poziva publiku da obori još jedan svetski rekord sutra u Areni protiv Poljske

  • 1

Rukometašice Srbije napravile su najveći podvig u ovom sportu u poslednje vreme. Naše devojke su u fenomenalnoj rukometnoj predstavi, posle sjajnog preokreta, savladale olimpijske i svetske prvakinje, reprezantaciju Norveške i plasirale se u polufinale Svetskog prvenstva.

Izabranice selektora Saše Boškovića pružile su veliku partiju, a meč je definitvno odlučila serija 7-0 naše reprezentacije u drugom poluvremenu i besprekorna odbrana naših devojaka, na čelu s golmanom Katarinom Tomašević.

Ona je u samom finišu meča sjajnom intervencijom, kad je lopta pogodila u vrat, pokazala koliko se ne štedi u reprezentativnom dresu. Mnogi su se zabrinuli da povreda nije ozbiljnije prirode:

- Bilo je nezgodno, jer me je lopta pogodila u grkljan. U prvi trenutak mi nije bilo svejedno, ali u takvoj utakmici neke stvari se regulišu i uz pomoć adrenalina. Ne postoji lopta koja može da me pogodi bilo gde, kako bi me sprečila da branim za ovu reprezentaciju - hrabra je Tomaševićeva.

Našem golmanu veliku podršku pruža porodica, a sin Petar jedan je od najvernijih navijača. Ipak, ona bi više volela da sin bude rukometaš, a ne rukometni golman:

- Stvarno mi mnogo znači podrška porodice. Petar se u "Areni" oseća kao kod kuće, skače, navija, prava je atrakcija. Ne bih imala ništa protiv da postane rukometaš, samo da ne bude golman - kroz smeh će Katarina.

Atmosfera u ekipi je sjajna, ali vremena da se devojke opuste nema. Slobodno vreme uglavnom koriste kako bi se odmorile.

- Slabo imamo slobodnog vremena. Izolovani smo ovde u Kovilovu, gde imamo sjajne uslove. Hala nam je blizu, pa kad nismo na treningu, uglavnom odmaramo ili koristimo priliku da popijemo neku kafu i da popričamo o nekim temama koje nisu vezane za rukomet - kaže Katarina.

"Ministarka odbrane", kako popularno zovu našeg golmana, i dalje nije svesna velikog uspeha koje je postigla naša reprezentacija i nada se još većoj podršci publike u polufinalu protiv Poljske:

- Vlada velika euforija, kao da se sve ovo ne dašava nama. Atmosfera je zaista bila predivna, super popunjena dvorana, a mi smo sve ukrasili dobrom igrom. Nadam se da će u duelu protiv Poljske novi svetski rekord biti oboren i da ćemo pružiti još jednu kvalitetnu partiju - zaključuje naša sagovornica.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA