Dok se kapiten nada Miroslavu Iliću, selektor Cvijićevoj obećao Cecu! (VIDEO)

- Mislim da bi stvarno bio red da nam Miroslav zapeva. Njegovi hitovi se slušaju kod nas u svlačionici, a i prošle godine nam je ustupio "Arenu", tako da smo na neki način povezani i ja se nadam da će se to desiti - izjavila je srednji bek naše reprezentacije Andrea Lekić, dok je selektor našem pivotu obećao Cecu ako osvojimo medalju

  • 1

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je učesnik polufinala Svetskog prvenstva koje se održava u našoj zemlji. Naše devojke su u veoma uzbudljivom meču savladale Norvešku i tako napravile veliki podvig. Kapiten naše reprezentacije Andrea Lekić kaže da se utisci nisu slegli ni dan posle velikog trijumfa:

- Utisci se nisu slegli ni dan posle, a oni su fenomenalni. Bila je ovo neprospavana noć, zaista smo presrećne i još nismo svesne šta smo postigle. Odigrale smo fenomenalan meč, naročito poslednjih 15 minuta i zasluženo pobedile. Ispunile smo jedan od ciljeva, a to je da uđemo u borbe za medalju.

Ova pobeda dobija još više na značaju kada se uzme u obzir podatak da je Srbija ovaj meč pobedila, a da Norveška nije zaradila nijedno isključenje tokom meča:

- To je zaista neverovatno. Nismo razmišljali o tome uopšte tokom meča, ali je zaista fenomenalan podatak. Odigrale smo sjajno, naročito u odbrani, koja je u presudnim trenucima funkcionisala kao sat. Nikad nisam videla da je Norveška toliko bezidejna u napadu. Imale su dosta ishitrenih šuteva, a mi smo sve to koristile - kaže sjajni srednji bek.

Naše devojke očekuje polufinalni meč sa Poljskom, a Andrea smatra da je Srbija favorit u ovom meču, ali da su Poljakinje jako nezgodan protivnik:

- One su hit ovog prvenstva, kao i mi što smo bile na Evropskom prvenstvu prošle godine. Mi preuzimamo breme favorita, a njihova velika prednost je to što su već napravile mnogo i mogu da igraju rasterećenije. Mi jesmo iskusnije i imamo samopouzdanje, ali će biti jako teško. Posebno moramo da obratimo pažnju na to što se one ne predaju ni kada gube velikom razlikom.

Činjenica da je Sanja Damnjanović igrala protiv Norveške u pocepanim patikama zbog sujeverja je otvorila pitanja o nekim ritualima u svlačionici naših devojaka, a Lekićeva je neke otkrila.

- Super je atmosfera u svlačionici. Pa pevamo određene pesme pred sam izlazak na teren, ali to je neka naša tajna. Uvek imamo sastanak samo mi devojke bez selektora i imamo neke motivacione govore koje nas čine jačima - kaže Andrea.

Pesma Miroslava Ilića "Ova noć ima čudnu moć" je na neki način postala himna ženske rukometne reprezentacije, a naš kapiten se nada da će sa proslavljenim pevačem zajedno slaviti medalju:

- Mislim da bi stvarno bio red da nam Miroslav zapeva. Njegovi hitovi se slušaju kod nas u svlačionici, a i prošle godine nam je ustupio "Arenu", tako da smo na neki način povezani i ja se nadam da će se to desiti - zaključila je Lekićeva.

Sa druge strane, pivot naše reprezentacije i junak pobede protiv Norveške Dragana Cvijić dobila je obećanje selektora Saše Boškovića da će, ukoliko Srbija osvoji medalju, na proslavu dovesti Cecu:

- Meni je trener obećao, ako uđemo u finale i osvojimo medalju, da će mi pevati Ceca, ali može i Miroslav Ilić, naravno - rekla je Cvijić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Петар М. Петровић

    21. decembar 2013 | 13:46

    Која бре цеца, Мирослав !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA