FINALEEEEE! Srpske devojke iz snova napašće svetsku krunu!

Najveći rukometni rezultat Srbije posle demoliranja Poljakinja u Areni 24:18. U nedelju protiv Brazila koji je pobedio Dansku sa 27:21. Oboren i rekord po poseti - 18.236 gledalaca

  • 10

Rukometašice Srbije  ostvarile su najveći uspeh srpskog rukometa! Srpske rukometašice su u finalu Svetskog prvenstva prvi put u istoriji samostalne države, a do finala su došli pobedom nad Poljskom 24:18 (14:8)

Pred 18.236 gledalaca u Kombank Areni naše "gracije" odigrale su odličan meč, dominirale u svim segmentima i zasluženo će u nedelju od 17.15 sati igrati za zlato protiv Brazila, koji je pobedio Dansku sa 27:21.

Posle 12 godina, srpske rukometašice osvojiće medalju na Svetskom prvenstvu. Tada 2001. u Italiji bile su bronzane.

Vreme je da naše rukometašice posle četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu sada odu korak ili dva dalje, posebno, jer su jedina ekipa od četiri prvoplasirane sa EP koja se našla u polufinalu.

Srpske rukometašice odigrale su fenomenalnu utakmicu. Osim početnih deset minuta kada su ekipe bile u egalu 2:2, ostali period meča protekao je u apsolutnoj dominaciji naše ekipe.

Naš tim su pokrenule Lekićeva i Cvijićeva koje su svojim golovima donele prvu ozbiljniju prednost 8:4. Naravno, odbrana je bila fenomenalna pogotovo u golmanskom prostoru Katarine Tomšević i mlade Jovane Risović koje su skidale sve šuteve protivnica.

Kako je prolazilo vreme razlika u korist Srbije je konstantno rasla. Lekićeva je dominirala u organizaciji, nadovezivala se Cvijićeva, pa Erićeva, pa Živković i na poluvremenu je bilo već velikih osam golova razlike 14:6.

Atmosfera u Kombank Areni je eksplodirala publika je zdušno bodrila naše devojke, a bili su tu i neizbežni trubači.

Očekivala se reakcija Poljakinja u drugom poluvremenu, ali nisu dale naše devojke rivalkama da se povrate. Sa tri efektna gola poveli smo 17:6 i time najavili finale.

Nastavile su naše devojke da gaze Poljakinje i održavaju veliku prednost od osam golova razlike 21:13. Ipak, u poslednjih deset minuta meča protivnice su krenule na sve ili ništa.

Zaigrale su mnogo agresivnije, borbenije i uspele da spuste prednost na šest golova 22:16 u 55. minutu. Ali, to je bilo sve što su uradile. Naša selekcija je mirnom igrom privela meč kraju i plasirala se u finale.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ofkovac

    20. decembar 2013 | 19:20

    Tako se igra za Srbiju!!! Bravo devojke

  • Srb

    20. decembar 2013 | 19:48

    ТО СУ ДЕВОЈКЕ ЗА ПОНОС! А не неке кафанске певачице или старлете! БРАВО ЦАРИЦЕ НАШЕ! СРБИЈА!!!

  • presevo

    20. decembar 2013 | 19:47

    Bravo Srbijo samo dalje,mora zlato sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA