PRIMERA: Košta doveo Atletiko do prvog mesta, sjajan gol fudbalera Granade (VIDEO)

Atletiko ostvario svoju 15. pobedu u ovogodišnjem izdanju Primere, a Košta postigao svoj 17. pogodak u šampionatu

  • 0

Atletiko Madrid je morao da se pomuči ne bi li u 17. kolu španskog fudbalskog prvenstva zabeležio trijumf nad neugodnim timom Levantea 3:1, a najzaslužniji za nova tri boda "jorgandžija" jeste Dijego Košta, dvostruki strelac na utakmici.

Izabranici Dijega Simeonea posle preokreta su zabeležili svoju 15. pobedu u ovogodišnjem izdanju Primere i tako barem preko noći zauzeli čelnu poziciju na tabeli. Utakmica na "Visente Kalderonu" nije počela onako kako su se nadali svi u madridskom klubu, pošto je austrijski internacionalac Andreas Ivanšic šokirao sve na stadionu pogotkom u prvom minutu.

Trebalo je igračima Atletika malo vremena da se oporave, ali već nakon pola sata igre Dijego Godin je doneo izjednačenje, a drugi Dijego, Košta, odmah na početku drugog poluvremena potpuni preokret. Međutim, gosti se nisu predavali i preko Riosa u 57. minutu stigli do poravnanja rezultata. Dvadeset minuta kasnije Košta je svojim drugim golom na meču sa penala, vratio prednost domaćinu, ali i doneo nova im nova tri boda.

U poslednjoj utakmici večeri, Real Sosijedad je savladao u gostima Granadu 3:1, ali je pobeda ekipe iz San Sebastijana ostala u senci neverovatnog gola koji je postigao fudbaler domaćih Piti. On je u 37. minutu poslao pravu bombu pod prečku čuvara mreže gostiju sa nekih tridesetak metara, za oduševljenje svih koji su prisustvovali golu. Na njegovu žalost Karlos Vela dva puta i Grizman jednom pogađali su mrežu njegovog golmana, tako da je ipak morao pognute glave da napusti teren.

Rezultati:

Petak

Elče - Malaga 0:1

(Kamačo 6)

Subota

Viljareal - Sevilja 1:2

(Perbe 88 - Kala 24, Baka 71)

Betis - Almerija 0:1

(Azez 4)

Atletiko Madrid - Levante 3:2

(Godin 30, Košta 47, 77 - Ivanšic 1, Rios 57)

Granada - Sosijedad 1:3

(Piti 37 - Vela 29, 65, Grizman 42)

Nedelja

Espanjol - Valjadolid 12:00

Hetafe - Barselona 17:00

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 19:00

Selta - Osasuna 21:00

Valensija - Real Madrid 21:00

Tabela: Atletiko 46(+1), Barselona 43, Real Madrid 38, Atletik Bilbao 30, Sosijedad 29(+1), Viljareal 28(+1), Sevilja 26(+1), Hetafe 23...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA