Nikolićev plan i program za šampionski Partizan!

"Crno-beli" će tokom zimskog pripremnog ciklusa dva puta boraviti u Antaliji, a jedini prijateljski meč u Beogradu odigraće početkom februara, ali protivnik još nije poznat

  • 3

Prošlog ponedeljka Marko Nikolić postao je nov trener fudbalera Partizana, a s obzirom na dosta posla na koji je mladi šef struke "crno-belih" momentalno prionuo, ne oseća se kao novajlija u klubu.

- Već smo obavili puno posla, pa nemam osećaj da sam novi šef struke - započeo je brifing sa novinarima Nikolić, i dodao:

- Upozano sam se sa sistemom koji funkcioniše u Partizanu i zadovoljan sam delimično, jer uvek može bolje i tome svi treba da težimo. Napravili smo proritet u ovom prelaznom roku, a jedan od njih je i zadnji vezni igrač. Zadovoljan sam dovođenjem Nikole Drinčića, koji je odličan igrač, ponikao je u klubu, a treba naglasiti i da je odbio jače ponude da bi igrao u Partizanu. To treba ceniti - istako je Nikolić.

Dok se igrači na zimskoj pauzi opuštaju posle jesenjeg dela sezone, 34-godišnji trener napravio je plan i program, po kom će se "crno-beli" pripremati za obaveze koje ih čekaju na proleće.

- Okupićemo se 13. januara u bazi na Teleoptiku, kada ćemo odraditi jedan trening i obaviti lekarske preglede. Zatim počinjemo žestok rad u Beogradu do odlaska na prvi deo priprema u Antaliju, posle čega sledi i jedini pripremni meč u prestonici 4. februara - rekao je u dahu Nikolić i nastavio:

- Odmah posle te pripremne utakmice putujemo na drugi deo priprema u Antaliji do sredine februara, a po povratku u našu bazu radićemo na završni mikrociklus priprema do početka prvenstva u kojem nas očekuje žestoka borba za titulu- rekao je šef struke "crno-belih".

U pripremnom periodu Partizan će odigrati sedam mečeva i to 24. januara protiv Vac Volfsberga (Austrija), 27. januara sa Gjeongnamom (Koreja), 30. januara sa Liteksom (Bugarska), 8. februara sa Ružomberokom (Slovačka), 9. februara protiv Sarajeva (BIH),  11. februara sa Mariborom (Slovenija) i 14. februara protiv Šahtjora (Ukrainja).

Mali broj napadača s kojim su "crno-beli" raspolagali u jesenjem delu sezone Nikolić bi voleo da pojača sa još dvojicom igrača.

- Zadovoljan bi bio sa četiri napadača, a minimum je da trojica budu u opticaju. Sigurno je da je pozicija špica na listi prioriteta, a voleo bih da Kojiću i Fofani u konkurenciji dovedemo napadače koji se po igračkim karakteristikama razlikuju kako bi zavisno od protivnika mogli da sprovodimo planove u delo - rekao je Nikolić, a zatim i prokomentarisao imena koja se pominju u javnosti kao moguća pojačanja.

- Škuletić je izjavio da bi voleo da pređe u Partizan, ali tu se pita i Vojvodina sa kojom on ima ugovor. Sarađivali smo već, a mogu da pohvalim njegove igračke kvalitete.Takođe, Đurđević je jedna od želja. Kao jedan od najtalentovanijih mladih napadača Srbije interesantan je za nas, a isti slučaj je i s Argentincem Riosom - rekao je Nikolić.

Dvojica igrača "crno-belih" Saša Ilić i Milan Obradović stariji su od novog šefa struke sa čime on nema problema.

- Radio sam sa starijim igračima ranije i sa njima sam imao najbolju saradnju. Ipak, oni će imati samo ulogu igrača, jer imam već dovoljno pomoćnika - rekao je kroz osmeh Nikolić.

- Saša Ilić je nešto više običnog kapitena. Saglasan sam sa svojim prethodnicima da je odlično imati ga u ekipi, a sigurno je da ga po završetku karijere čeka funkcija u klubu - zaključio je Nikolić.

Novi šef struke "crno-belih" oformio je stručni štab sa kojim će sarađivati, a sa njim su u klub došla trojica stalnih saradnika - Radoje Smiljanić, Bojan i Goran Basarić. U timu će ostati Zvoko Varga, Radiša Ilić, Miša Filipović, kao i medicinska služba, ekonomi, ljudi u bazi, a Ljubiša Ranković ostaje sekretar stručnog štaba.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa

    23. decembar 2013 | 18:23

    Bravo Nikolicu, takav nam je trebao, autoritet i radan covek...Srecno!

  • Srecko

    24. decembar 2013 | 01:47

    Pomocnik sa DIF-a. Voli covek da popije u eskaleri.

  • Milee

    24. decembar 2013 | 16:44

    Srecno, pa da ostanes ko i u Vosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA