Borković konačno vozi protiv Sebastijana Leba!

Srpski automobilista će kao član "Kampos tima" voziti u klasi TC1, zajedno sa najvećim imenima svetskog automobilizma - devetostrukim uzastopnim šampionom WRC

  • 2

Srpski automobilista Dušan Borković zvanično je postao prvi Srbin koji će učestvovati u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), Borković je ove nedelje prihvatio ponudu da bude deo najjače klase ovog prestižnog takmičenja.

On će sledeće godine kao član "Kampos tima" voziti u klasi TC1, zajedno sa najvećim imenima svetskog automobilizma - devetostrukim uzastopnim šampionom WRC Sebastijanom Lebom, vladajućim prvakom WTCC Ivanom Milerom i još 13 prekaljenih asova.

WTCC 2014 počinje 6. aprila iduće godine u Maroku, a 12 trka biće voženo širom sveta, zaključno sa 16. novembrom kada takmičari zatvaraju sezonu u Makaou.

- Plan za narednu godinu bio je da se takmičim u Yokohama Independents Trophy klasi. Međutim, nedavno je stigla ponuda Eurosport i Campos teama u kojoj mi se ukazala šansa da nastupam sa najjačim imenima auto-sporta.

-  S obzirom na to da je trebalo brzo odgovoriti na ponudu, nisam se previše razmišljao i pristao sam da budem deo elitne klase WTCC. Mojim učešćem u WTCC Srbija će biti na svetskom tronu automobilizma, tamo gde do sada nikada nije bila - kaže Borković.

- Ovo je bila prilika za ceo život. Sad ili nikad. Iako u ovom trenutku nemamo obezbeđena sredstva za celu trkačku sezonu, svesno prihvatamo rizik jer je ovo bila ponuda koja mi je širom otvorila svetska vrata - dodao je Borković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rile

    23. decembar 2013 | 16:33

    Srecno majstore.

  • cowwwpa

    23. decembar 2013 | 19:49

    Bicjemo tvoji suvozachi svaki put kad budesh izlazio na stazu. Sve najbolje i samo pun gas duco !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA