Kleov klub nudi 15 miliona za Bariosa

Gvangžu spreman da sruši kineski transfer rekord i kupi napadača Borusije iz Dortmunda

  • 0

Fudbal u Kini doživljava ekspanziju. U najmnogoljudnijoj zemlji sveta žele da atraktivnim pojačanjima poput Nikolasa Anelke podignu kvalitet lige, pa su se tamošnji klubovi nameračili na još jedno poznato ime iz Evrope.

Najbogatiji klub Gvangžu Evergrande napravio je plan da dovede napadača paragvajske reprezentacije i nemačkog prvaka Borusije iz Dortmunda - Lukasa Bariosa.

Oni su spremni na to da dortmundskim "milionerima" ponude 15 miliona evra za iskusnog centarfora i tako ga u špicu napada upare sa nekadašnjim golgeterom Partizana Kleom. Ukoliko posao bude dogovoren, biće to najveći transfer u istoriji kineskog fudbala. Procureli su i detalji ponude, pa je otkriveno da Gvangžu nudi 30 odsto novca odmah, a ostalih 70 procenata u januaru 2013. godine. Do transfera bi trebalo da dođe tokom letnjeg prelaznog roka, a podsetimo da je Barios zimus bio na ivici transfera u Fulam.

Pored Klea, za Gvangžu igra i Dario Konka, Argentinac koji je bio najbolji igrač brazilskog šampionata pre dve godine. On zarađuje u Kini više od 10 miliona evra po sezoni, što ga je učinilo četvrtim najplaćenijim igračem planete (ispred su Eto, Mesi i Ronaldo).

Barios je odigrao 94 utakmica za Borusiju i postigao 45 pogodaka. Međutim, u poslednje vreme je više na klupi nego na terenu, jer ga je iz prve postave istisnuo Robert Levandovski.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA