Nevena Ignjatović: Oterajte predsednika Skijaškog saveza Srbije!

Rad skijaškog saveza je kriminalan, predsednik nam se ne javlja posle uspeha, a preti nam opasnost da ne odemo na Olimpijske igre jer nemamo osnovne uslove.* Da možemo da se takmičimo bez članstva u savezu, odavno bismo otišli, poručila srpska skijašica

  • 6

Srpska skijašica Nevena Ignjatović, koja je na upravo završenoj Univerzijadi u Trentinu, zajedno sa Milankom Petrovićem osvojila za Srbiju dve zlatne medalje u skijanju, prve i jedine koje naša zemlja ima u poslednjoj deceniji, otkrila je katastrofalno stanje u skijaškom savezu.

Nevena i Milanko su svojim otvorenim pismom otkrili da nemaju osnovne uslove za odlazak na Zimske olimpijske igre, i zatražili od državnih organa da oteraju predsednika Skijaškog saveza Srbije Dimitrija Paunovića, inače funkcionera Srpske napredne stranke.

Saopštenje prenosimo uz redakcijska skraćenja:

- Te medalje predstavljaju naš uspeh i odraz naše vere u sopstvene mogućnosti. U istoj tolikoj meri, one predstavljaju i poraz Skijaškog saveza Srbije, koji je u nas, iako smo najbolji takmičari koje ima, u ovoj – olimpijskoj – sezoni, uložio minimalna sredstva u odnosu na procenjenu i odobrenu vrednost naših programa.

- Mediji o našim medaljama pišu kao o “renesansi srpskog skijanja”, čestitke su nam stigle sa svih strana, pa i od samog državnog vrha, govore nam da smo sportisti za primer i ponos Srbije, a institucija koja je u ime države zadužena da zastupa naše interese, brine o nama, pomaže nam i stvara uslove da budemo još bolji nas, ne samo ignoriše, već nas i opstruiše.

- Da je moguće da se takmičimo na međunarodnim takmičenjima bez članstva u Skijaškom savezu, mi bismo ga, sa ovakvim rukovodstvom, napustili.

- Usled nemara, nebrige i nezainteresovanosti Skijaškog saveza Srbije, oboje smo u opasnosti da na samo mesec i po dana od najvećeg sportskog takmičenja ostanemo bez trenera, koji već mesecima ne primaju plate.

- Bez trenera nema ni adekvatne pripreme, i svaki prekid je nenadoknadiv. Ne smatramo da je država dužna da finansira naše sportske karijere, ali smatramo da je njen zadatak da kontroliše i usmerava rad institucije kojoj preusmerava novac poreskih obaveznika. Taj novac ne stiže do sportista Skijaškog saveza Srbije.

- Ova činjenica u velikoj meri ugrožava naše mogućnosti da na Igrama u Sočiju, na kojima će biti više srpskih novinara nego srpskih sportista, ostvarimo rezultat kakav bismo mogli uz adekvatnu pripremu.

- Aktuelno rukovodstvo Saveza ne radi ništa od toga. Upravo suprotno, zatvara nam vrata, ne prijavljuje nas na takmičenja, svojim nečinjenjem nas se odriče. Nemamo ni finansijsku, ni moralnu podršku.

- Predsednik Saveza se u svojim nastupima zaklanja iza stranke iz koje dolazi, istovremeno ne slušajući dobronamerni apel predsednika te iste stranke da se njeni članovi povuku sa čelnih pozicija sportskih saveza.

- Ne ulazeći u druge sportove, jer ne znamo kakva je situacija, u slučaju Skijaškog saveza Srbije čini nam se da bi odazivanje na apel gospodina Vučića bilo više nego opravdano.

- Na samo 44 dana od početka najvećeg sportskog takmičenja na planeti postavljamo pitanje kako je moguće da su naši rezultati dovoljno dobri da nam omoguće odlazak na Olimpijadu, dovoljno dobri za stipendiju Međunarodnog olimpijskog komiteta, dovoljno dobri za punu podršku Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, a nedovoljno dobri da nam se predsednik Skijaškog saveza makar javi na telefon - poručili su srpski olimpijci.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA