DAN KAD JE SPORT STAO! Sportom se danas bave samo u nekoliko država!

Zbog Badnjeg dana po gregorijanskom kalendaru sportski događaji širom sveta skoro skroz utihnuli, što su kladioci dočekali sa užasavanjem

  • 3

Došao je i taj tužni dan kada je širom sveta sport utihnuo! Sportski događaji u svetu odigravaju se svakog dana u godini, tako da ljubitelji mogu da svakog dana uživaju dešavanjima širom planete.

Ali, danas je Badnji dan po gregorijanskom kalendaru, kojeg slavi dve trećine planete i zato je to dan, kada ima najmanje sporta u svetu, uz naravno Božić.

Svi zagriženi kladioci širom sveta danas prolaze kroz veliku dramu, jer je klađenje zamrlo, pošto u ponudi imate osam mečeva iranske lige kao i četiri beloruska hokeja, dva meča turske košarkaške lige, kao i četiri meča košarkaške lige Ukrajine. Oprostite ako smo zaboravili još neki meč nekog egzotičnog sporta iz još egzotičnije zemlje.

U odnosnu na hiljade događaja širom planete u regularnim danima a pogotovo vikendom, ovo izgleda kao dan D, kao da je sport prestao da postoji.

U nekim godinama Badnji dan pada u nedelju, pa onda bar zaljubljenici u američki fudbal imaju čim da se zanimaju, jer mečevi NFL šampionata igraju se u svim terminima osim večernjeg, koji je rezervisan za porodicu ili crkvu. Ovog puta to nije slučaj.

Foto: AP/Tanjug

Ipak, glavu gore, post neće dugo trajati, na Božić će se igrati pet utakmica u NBA, šest u ruskom hokeju, to jest KHL, i nešto fudbala i košarke u islamskim zemljama, a već od četvrtka, "Boksing deja", na Ostrvu će biti bogat fudbalski program uz još po neki meč Belgijanaca i italijanskih drugoligaša.

Biće i košarke i hokeja, pa će oni kojima je sport u krvi posle kratke pauze opet doći na svoje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    24. decembar 2013 | 20:42

    Evo već me uhvatila panika što nemogu da idem u kladionicu,najveće zlo koje su ljudi osmislili.

  • Marakana

    24. decembar 2013 | 20:44

    I srpska odbojka

  • Kockalone

    24. decembar 2013 | 22:43

    Šta znam, ja uhvatio danas Kiev uzivo, solidna kvota.. ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA