Liverpul sa penala osvojio trofej posle šest godina! (VIDEO)

Posle drame na "Vembliju" i boljeg izvođenja penala, "crveni" sa "Enfilda" savladali Kardif u finalu Liga Kupa Engleske

  • 1

Trebalo je da prođe šest godina da im rival u meču za titulu bude drugoligaš, da ih bog pogleda na penal ruletu, pa da Liverpul konačno donese neki pehar u salu za trofeje "Enfild Rouda". "Crveni" su u finalu Liga Kupa Engleske na jedvite jade savladali Kardif posle boljeg izvođenja jedaneseteraca i tako osvojili osmi trofej Liga Kupa u klupskoj istoriji. U regularnih 90 minuta bilo je 1:1, posle produžetaka rezultat je bio 2:2, na penal lutriji Liverpul je pogodio tri penala, jedan više od Kardifa.

Iako je Kardif u dosadašnjem delu takmičenja pokazao da je izuzetno opasna ekipa, malo ko je očekivao ovakvu dramu na "Vembliju".

Već u 19. minutu Kardif je pokazao da nije došao na "Vembli" sa belom zastavicom i da žele trofej, pa makar preko puta bio i veliki Liverpul. Mejson je tada sjajno prošao iza leđa odbrani Liverpula i hladnokrvno pogodio pored Rejne.

Liverpul, uprkos podršci više od 45.000 navijača na "Vembliju", nije imao rešenje za odbranu Kardifa. Jesu više šutirali na gol od rivala, ali nije bilo mnogo nekih zicer prilika. Po običaju, Luis Suarez bio je najčešće u šansama, ali u nekim situacijama nije imao ni sreće. Odličnu priliku imao je i Endi Kerol, ali je sjajan bio i golman Hiton na drugoj strani.

U 59. minutu Liverpul je ipak probio odbrambeni bedem rivala. Posle kornera Dauninga, Kerol je šutirao glavom, Suarez je skrenuo loptu, ali je neko odbranio na gol-liniji. Lopta se odbila do Škrtela, koji je bio hladnokrvan i zakucao ju je u mrežu Kardifa.

Stezao se obruč oko gola Kardifa, pljuštale su šanse, ali golova nije bilo, pa se otišlo u produžetke. Napomenimo i to da je Kardif preko Milera u 90. minutu imao sjajnu priliku, ali je iskusni napadač bio neprecizan iz odlične situacije.

Kada je "rezervista" Dirk Kajt golom u 108. minutu postigao gol za 2:1, činilo se da je Kardif na kolenima i da se favoritu smeši titula.

Međutim, hrabri Velšani uzvratili su golom Tarnera u 117. minutu i uspeli da izbore penal seriju.

Sve je počelo loše za Liverpul, pošto je Hiton odbranio šut Džerarda, ali je i Miler na drugoj strani pogodio stativu. Opet se krenulo od nule i opet je Liverpul bio u problemu pošto je Adam poslao loptu visoko preko gola. Kajt je u trećoj seriji konačno probio led i dao prvi penal za "crvene". Na drugoj strani Gejsthed je pogodio stativu i opet je bilo nerešeno. Dauning pogađa za 2:1, a Vitingem izjednačuje. Glen Džonson je u petoj seriji opet povećao pritisak na Kardif. Entoni Džerard imao je šansu da ostavi svoj tim u igri, ali je promašio gol i uručio trofej Liverpulu.

Liverpul je na taj način makar obezbedio igranje u Ligi Evrope sledeće sezone. S obzirom na to kako igraju u Premijer ligi, ne bi bilo čudno da izvise za neku od evro-viza.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA