LIVERPUL STREPI: Ako je verovati tradiciji, ''redsi'' neće osvojiti titulu (GRAFIKA)

Poslednji tim koji nije osvojio titulu, a bio je prvi na Božić jeste upravo Liverpul koji je pre pet godina pehar prepustio Mančester junajtedu

  • 0

Navijači Liverpula strepe pred praznično ludilo na premijerligaškim terenima! Iako je njihov tim prvi na Božić, što kod Engleza u većini slučajeva znači i titula na kraju, tradicija nije uz ''redse'' s obzirom na to da je Liverpul poslednji klub koji se našao na prvom mestu za ''Boksing dej'', a da na kraju nije trijumfovao.

Ovakav scenario viđen je u sezoni 2008/09 kada je Liverpul sa klupe predvodio Rafa Benitez, a na terenu su bili Čabi Alonso, Maskerano i Fernando Tores. Bez obzira što su prvi dan Božića dočekali na prvom mestu, morali su na kraju da čestitaju arhaičnom rivalu Junajtedu koji je sa 90 bodova završio ispred njih.

Već naredne četiri godine sve je došlo na svoje mesto jer su Čelsi, Junajted, Siti te opet Junajted sezone završavali na prvom mestu pošto su i na Božić bili lideri Premijer lige.

U Liverpulu se nadaju da se scenario od pre pet godina neće ponoviti samim tim što se Luis Suarez nalazi u velikoj formi, a da li su ''redsi'' sposobni za trofej videće se već posle praznika kada na megdan odlaze Mančester sitiju i Čelsiju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA