Ko menja Stojadinovića? Bunja i Krupniković ili možda džokeri Stojić i Stošić?

U Zvezdi ne žure, ali moraju da misle na novog sportskog direktora. Evo kandidata koji bi na proleće mogli da komanduju transferima na Marakani

  • 6

Vatra koja je tinjala prethodnih nekoliko dana na ''Marakani'' razbuktala se u ponedeljak kada je ceh platio sportski direktor Zoran Stojadinović. Nekadašnji menadžer i prvi čovek sportskog sektora od formiranja nove uprave nije ''preživeo'' zasedanje Odbora za hitna pitanja.

Međutim, postavlja se pitanje šta sada. Ko će zadužiti fotelju u Crvenoj zvezdi i odraditi zimski prelazni rok i ostvariti ideju trenera Slaviše Stojanovića da na treningu želi da vidi 25 fudbalera? Zvezdaška javnost spekuliše o raznoraznim imenima, a u najužem krugu ''isplivali'' su Goran Bunjevčević, Nebojša Krupniković, Vlada Stošić, ali i Ranko Stojić i Vladimir Matijašević.

Zanimljivo, svi osim Stojića su nosili dres Crvene zvezde, ali je vrlo dobro poznato da nekadašnji finansijer Rada voli Zvezdu bez obzira na to što je nedavno dovođen u vezu sa funkcijom u Partizanu.

BUNJEVČEVIĆ PO DRUGI PUT!

Najozbiljniji kandidat da se vrati u Ljutice Bogdana jeste Goran Bunjevčević, koji je već jednom bio sportski direktor kada je predsednik bio Toplica Spasojević. Bunja je u klub stigao u martu 2008, a Zvezdu je napustio u septembru. Za to vreme doveo je 16 novih igrača za svega 800.ooo evra, a najzvučnija imena su svakako Kleo, Marjan Marković, Saša Stamenković, Nikola Lazetić i Nikola Mijailović dok su potpuni promašaji bili Edgar, Ibrahim Some, Boban Maksimović, Nino Pekarić, Dejan Jaković, Dragomir Vukobratović...

Zajedno sa Bunjevčevićem, procentualno najbliži Zvezdi jeste Nebojša Krupniković koji će zauvek ostati upamćen po evrogolu koji je postigao Partizanu u 99. derbiju. Krupniković je po odlasku iz Zvezde zabeležio zavidnu internacionalnu karijeru, pogotovo u Nemačkoj, ali velika mana bi mogla da bude njegovo neiskustvo. Mada, uz Džajića bi verovatno naučio mnogo toga.

Najnovije ime koje se pominje jeste Vlada Stošić, član generacije iz Barija i doskorašnji sportski direktor Betisa iz Sevilje. Stošić je na ovoj funkciji bio od 2010. godine i poznaje materiju, a otkaz je dobio posle serije loših rezultata kluba koji zauzima poslednje mesto Primere. Betis je prethodno ostao i bez trenera.

PROVERENI FUNKCIONER ILI MLADA SNAGA SA ISKUSTVOM?

Iako se Stojić i Matijašević ponajmanje pominju ne mora da znači da su miljama daleko od Zvezde. Od svih pomenutih kandidata Stojić svakako ima najviše iskustva. Dugi niz godina bio je alfa i omega Rada, finansijer kluba i poznati menadžer koji je u više navrata opraštao dugove Zvezde prema ''građevinaraima''. Poznata je njegova ljubav prema klubu bez obzira što se pominjao i kao funkioner Partizana, što su Stojić, ali i čelnici kluba demantovali.

Poslednje ime koje je ''isplivalo'' jeste ono nekadašnjeg defanzivca kluba sa ''Marakane'' Vladimira Matijaševića koji trenutno obavlja istu funkciju u Napretku iz Kruševca. Matijašević je u očima zvezdaške javnosti i pre situacije sa Stojadinovićem bio viđen kao budući direktor s obzirom na to da je ''Zvezdin vojnik'', a saradnja sa Džajićem bi mu sasvim sigurno donela željeno znanje i iskustvo.

Na kraju, nije isključeno da Zvezda do leta i ne dobije sportskog direktora. Kostur tima je sačinjen, a za ostale finese bi lično mogao da se pobrine i sam Džajić koji je istakao da nema potrebe za žurbom.

- Neću žuriti sa izborom, ali ću sigurno tražiti direktora. Da li će biti izabran u narednih mesec dana, ne znam. Ima mišljenja da nam ne treba. Ipak, ne želim da to mesto bude upražnjeno - rekao je za Žurnal Džajić koji se osvrnuo i na mogućnost da on kreira prelazni rok:

- Ne bežim od toga. Sa trenerom sam razgovarao, znam šta misli. Hoću da pomognem i na taj način. I da je Stojadinović ostao, zajedno bismo radili.

Pitanje glasi: Da li je Zvezdi potreban sportski direktor (ili Džajić sam da se pita) i ko bi od gore navedenih bio idealno rešenje?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. decembar 2013 | 15:13

    Putnjicavi niko i nista vam vise ne moze pomoci pa da vam dodje i Ferguson !!!! Ovi vasi samo kupuju vreme i pripremaju teren za vase daljne rodjake iz EMIRata za velelepni trzni centar " F.K.SLEDECA SEZONA" !!! PARTIZAN NAJVECI SRPSKI BREND !!!

  • Luka

    25. decembar 2013 | 17:17

    Neka ga zameni Ceca

  • Saša

    25. decembar 2013 | 15:18

    Zvonko Milojević!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA