Tores je radio u ciglani, a nedavno je igrao protiv Runija! (VIDEO)

Argentinac je u svom rodnom gradu radio u ciglani svoga oca i igrao fudbal za nižerazredni klub, pa je odlučio da pokuša u Engleskoj. Neverovatna fudbalska priča...

  • 1

Sport predstavlja veoma važan segment današnjeg društva. To je ono što spaja ljude, što osobama daje nadu, što vam ispunjava snove. Takva je i priča Argentinca Serhia Toresa koji je od radnika u ciglani, postao fudbaler koji je igrao polufinale Karling Kupa protiv Mančester Junajteda na "Teatru snova".

Tores je u svom rodnom gradu radio u ciglani svoga oca i igrao fudbal za nižerazredni klub. Nije želeo da mu rad u fabrici bude budućnost, a zarada od igranja u nižim ligama Argentine nije značajna. Nastavio je da radi i skupljao pare za kartu kako bi otputovao u Englesku na poziv kamerunskog menadžera o kome nije znao ništa sem imena. Prvi meseci na ostrvu su bili jako teški.

- Znao sam da u domovini ako sa 21-22 godine ne igram u nekom klubu u višim ligama, neću moći da živim od fudbala. Radio sam u ciglani svoga oca, ali to je bilo izuzetno iscrpljujuće i nisam bio srećan. Posao sam morao da obavljam i kada je napolju bilo 40 stepeni. Zato sam odlučio da štedim za kartu za Englesku - rekao je Tores.

- Tamo me je sačekao agent za koga sam jedino znao da se zove Roland. Odveo me je u svoj mali stan u Londonu, gde sam morao da spavam sa njim u krevetu. Teško mi je to padalo što sam u zemlji gde niko ne govori moj jezik i gde moram da delim krevet sa potpunim strancem, a mislio sam da Englezi ne vole Argentince. Tada sam preispitivao svoju odluku, ipak sam kod kuće imao posao i dom. Morao sam da razmišljam pozitivno i nadao sam se da ću proći probu u Brajtonu, koju mi je obezbedio agent - rekao je Tores.

Test utakmica koju je odigrao nije prošla kako treba. Ipak, Tores nije odustajao i posle tri godine uspeo da pronađe klub koji će sa njim da potpiše ugovor. Bio je to Basingstoun, a neverovatno je da je Tores sa svojim saigračem, takođe Argentincem, živeo četiri meseca kod navijača ovog malog kluba. Tores je svojom borbenošću odmah kupio trenera i pristalice.

- U Brajtonu sam prošao kao u čuvenom filmu "Gol". Ismevali su me. Bio sam blizu toga da se vratim u Argentinu, ali odlučio sam da ne odustanem, morao sam da pronađem klub. U Bakingstonu je bilo ludo. Moj saigrač i ja smo živeli četiri meseca sa navijačem, koji se nedavno oženio. Imao sam klub, ali sam i dalje bio nesrećan. Prijatelj iz kluba mi je preporuičio sportksog psihologa, koji mi je puno pomogao - prepričava Tores.

Usledio je transfer u Piterboro i zatim pozajmica u Linkoln, da bi Tores potpisao svoj ugovor snova za Kravli. Za tim iz malenog engleskog grada je odigrao više od 100 utakmica, dva puta je izborio prelazak u jači rang takmičenja i doživeo krunu karijere - zaigrao je na "Old Trafordu" protiv Runija i ekipe u polufinalu Karling Kupa.

- Tamo sam pogledao prvu utakmicu kada sam došao u Englesku. Moj san se ostavrio. Kada se završila ta utakmica, rekao sam sebi da sada ne bih imao ništa protiv da se vratim u ciglanu. Fudbal mi je omogućio da doživim nešto neverovatno - zaključio je Serhio Tores.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA