TOP NAVIJANJE: Najbolje koreografije u 2013! (VIDEO)

Nekada su u ovome dominirali Argentinci i Italijani, danas se u apsolutno svakoj državi može videti neverovatan kolorit na tribinama. Evo pregleda najspektakularnijih

  • 6

Fudbal je nastao u Britaniji pa se tako veći dug niz godina smatra da su navijači sa Ostrva najbolji i nastrastveniji. S obzirom da je Velika Britanija zemlja u kojoj tradicija znači mnogo, većina posetilaca fudbalskih utakmica se i dalje vodi parolom "srce, ruke i glas", pa su koreografije na utakmicama Čelsija, Mančester Junajteda, Liverpula i ostalih ostrvskih ekipa retka pojava.

U svim ostalim državama gde se igra najpopularniji sport kolorit na tribinama je postao neizostavan deo atmosfere koja fudbalske utakmice pretvara u prave spektakle. Svojevremeno su Argentinci i Italijani bili dominatni u ovoj navijačkoj sferi, ali su danas "šetalice, kartoni" i ostali rekviziti pristuni širom sveta.

Pogledajte najbolje koreografije iz 2013. godine:

U Napulju je uvek vruće gostovanje, a da tako bude i Juventusu pobrinuli su se navijači Napolija koji su napravili fenomenalan ambijent na meču ova dva tima.

Navijači urugvajskog Nacionala napravili su nešto neverovatno protiv ekipe Toluke. Sašili su zastavu koja se prostirala preko svih tribina stadiona.

Nemci su poznati kao disciplinovan narod. Na utakmici Borusija Dortmund - Malaga navijači domaćih sa hirurški preciznom koreografijom.

Dinamo Drezden možda ne može igra vrhunski fudbal, ali ima sjajne navijače.

Navijači Salernitane su napravili sjajnu koreografiju.

Šta reći za izdanje pristalica Atletiko Nasionala.

Pristalice Leha iz Poznanja su sav svoj potencijal pokazali u meču Viđeva.

Frankfurt novu sezonu ne igra baš najbolje, ali su prošle bili odlični. U poslednjem kolu u meču protiv Volfzburga njihovi navijači su im priuštili sjajan kolorti.

Na otvaranju nove sezone u Evropi u meču protiv Karabaha navijači Ajntrahta iz Frankfurta sjajnom koreografijom na najbolji način su započeli novu sezonu.

Pristalice Legije su već dugo trn u oku UEFA, a šta o Međunarodnoj fudbalskoj federaciji misle najbolje su pokazali na meču protiv Steaue.

Turci su veliki fanatici, a to su pokazali i navijači Galatasaraja u meču koji je njihov tim igrao protiv velikog Reala iz Madrida.

Navijači Olimpijakosa utakmicu protiv PSŽ-a neće pamtiti po dobrom rezultatu, ali će sigurno po fenomenalnoj koreografiji.

Pristalice Legije su veoma kreativne. U meču protiv Pogona napravili su koreografiju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Posle dosta godina odigran je veliki derbi između Hanovera i Ajntrahta iz Braunšvajga. Domaći navijači su se pobrinuli da bude nezaboravan.

Delije već duže vreme pokazuju svoju kreativnost. Tako je bilo i u meču protiv Spartaka.

Da su i u teškim trenucima uz klub navijači Crvene zvezde su pokazali na meču protiv Radničkog iz Kragujevca.

Crvena zvezda je već dugo bez titule, a Delije su na meču protiv OFK Beograda jasno stavili do znanja koliko žele da njihovi ljubimci skinu Partizan sa trona.

Kada se igra večiti derbi za titulu, spektakl je zagarantovan. Za njega se pored fudbalera pobrinu i navijači dva naša najveća kluba.

Posle 15 godina Crvena zvezda je zaigrala u Evroligi, a njeni navijači su upriličili taj događaj na meču protiv Lokomotive Kuban.

Grobari su par puta proglašavani za najbolje košarkaške navijače u Evropi. Na utakmici protiv Barselone su pokazali zašto je to tako.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Užas

    2. januar 2014 | 16:02

    Stvarno sramota da pored ovakvih koreografija stavite ovu grobarsku "računajte na nas" gde nisu mogli čak ni u istoj ravni da drže slova! Upropastili ste clanak na kraju!

  • gogi

    2. januar 2014 | 17:34

    Гробари наши су идоли њихове кореографије наши су снови! БИЛО КУДА ЗВЕЗДА СВУДА!

  • delijesever1989

    2. januar 2014 | 16:28

    4 nase <33

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA